Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΓιώργος Φίλης: «Αν δοθούν οι εντολές θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον...

Γιώργος Φίλης: «Αν δοθούν οι εντολές θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα»

«Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο υβριδικού πολέμου που μας έχει κηρύξει η Τουρκία από τον Μάρτιο του 2020 και η χώρα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες και σε δύο χώρες που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από την Τουρκία.

Έχει εισβάλει στο Ιράκ και τη Συρία, έχει καταλάβει έδαφος της Κύπρου και έχει εισβάλλει στη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή ζητάει τη Θράκη και το μισό Ανατολικό Αιγαίο, συν το γεγονός ότι θέλει να κάνει την Κύπρο φέουδό της».

Σύμφωνα με τον Φίλη «αν γίνει κάτι και δοθούν οι απαραίτητες εντολές από την πολιτική ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα.

Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και θα το κάνουν μόνο αν θεωρήσουν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ή λάβουν μηνύματα από το εξωτερικό ότι τους δίνεται άδεια. Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί έχουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους» κατέληξε ο κ. Φίλης.

«Η Τουρκία θα προσπαθήσει να μετρήσει την ελληνογαλλική συμφωνία και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μετρήσει περισσότερο τους Γάλλους. Είναι λογικό, πάντα στο πλαίσιο του παραλογισμού της Τουρκίας.

Θα το συνδέσω, επίσης, με τα 40 F-16 που έχουν ζητήσει, μπας και εξισορροπήσουν την κατάσταση με την ελληνική αεροπορία. Η Τουρκία τραβάει από κάθε πλευρά το σκοινί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».

«Στην πράξη θα δοκιμαστεί η ελληνογαλλική συμφωνία. Όταν γίνονται αυτές οι συμμαχίες, το αν θα επέμβει ο σύμμαχος ή όχι, έγκειται στη διαπραγμάτευση

«Θέλω να πω ότι εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι εάν η γαλλική και η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το άρθρο 2, έγκειται στις γεωπολιτικές επιδιώξεις του κάθε γεωπολιτικού παράγοντα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

Τα πιο σημαντικά