Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
άντρεςΟι γυναίκες προτιμούν άντρες με τατουάζ αλλά όχι για το λόγο που...

Οι γυναίκες προτιμούν άντρες με τατουάζ αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε

Πόσο ξεχωρίζει ένας άντρας με «μανίκια» σε σύγκριση με έναν οποιοδήποτε άλλο άντρα; Το σίγουρο είναι πως η μόδα των τατουάζ θα αργήσει να περάσει, καθώς ακόμα και η επιστήμη είναι σε θέση πλέον να εξηγήσει το λόγο της μεγάλης απήχησης τους στα γυναικεία μάτια.

Συγκεκριμένα, έρευνα του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Jagielonnian της Πολωνίας, που δημοσιεύτηκε στην ακαδημαική έκδοση «Personality and Individual Differences», εξηγεί γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με τατουάζ σε σύγκριση με τους άντρες που απέχουν από κάθε μορφή δερματοστιξίας.

7b44f800918df7aecd58f9060b5fab82

Μέθοδος

Οι ερευνητές επέλεξαν από τα social media 2369 γυναίκες και 215 άντρες. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ετεροφυλόφιλοι και η μέση ηλικία τους ήταν τα 25 έτη. Σε όλους προβλήθηκαν φωτογραφίες αντρών με τατουάζ και χωρίς τατουάζ και τους ζητήθηκε να τους κατατάξουν με μια κλίμακα 5 πόντων, σε τομείς όπως η υγεία, η εξωτερική εμφάνιση, η αρρενωπότητα, η επιθετικότητα και η δυναμική για να εξελιχθούν σε καλούς συντρόφους ή γονείς.

Στις φωτογραφίες, πρωταγωνιστούσαν 9 άντρες ηλικίας από 19 ως 35, όπου πόζαραν από τη μέση και πάνω, όρθιοι και χωρίς να φοράνε μπλούζα. Όλοι φωτογραφήθηκαν με την ίδια ουδέτερη έκφραση (σαν φώτο διαβατηρίου). Η κάθε φωτογραφία δέχθηκε ψηφιακή επεξεργασία, ώστε ο κάθε άντρας να έχει ένα tribal τατουάζ στο ένα χέρι.. Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκαν τυχαία ζεύγη φωτογραφιών με και χωρίς τατουάζ.

Βαθμολογία

Οι γυναίκες έδωσαν στoυς άντρες με τατουάζ υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της υγείας, αλλά χαμηλότερη στον τομέα της εμφάνισης και της δυναμικής του συντρόφου/πατέρα. Οι άντρες αντίθετα, βαθμολόγησαν ως πιο εμφανίσιμους τους άντρες με tattoos, αλλά όχι ως πιο υγιείς από τους άντρες χωρίς tattoos. Άντρες και γυναίκες βαθμολόγησαν τους άντρες με tattoos ως πιο αρρενωπούς, δυναμικούς και επιθετικούς. Αξίζει να επαναλάβουμε πως οι άντρες που αξιολόγησαν τις φωτογραφίες ήταν όλοι τους ετεροφυλόφιλοι.

3d5c692933e302e7e18931a735c31893

Ως προς το θέμα της υγείας, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως τα τατουάζ ερμηνεύονται από τις γυναίκες ως ένα σημάδι καλύτερης υγείας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως τα επαναλαμβανόμενα τατουάζ μπορούν να λειτουργήσουν ως άμυνα του σώματος σε καταστάσεις στρες με έντονες ψυχοσωματικές επιδράσεις. Ως προς την αρρενωπότητα και το δυναμισμό, αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται με τα επίπεδα τεστοστερόνης που υπάρχουν στον οργανισμό του εκάστοτε άντρα.

Τελικά

Οι συγγραφείς της μελέτης συμπέραναν πως τα τατουάζ στους άντρες υπηρετούν δυο σκοπούς: το να προσελκύσουν γυναίκες ως ένδειξη καλής υγείας και το να «τρομάξουν» αντιπάλους του ίδιου φύλου. Δεν τους λες και παιδιά για σπίτι, αλλά από υγεία πάνε καλά!

[Playboy] [rise]

Τα πιο σημαντικά