Γυναίκα βρήκε τον πιο δημιουργικό τρόπο να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού.

20 Οκτωβρίου, 2015 5:37 ΜΜ
More videos

Η Aniela Mc Guinness, μια 32χρονη ηθοποιός από το Χόλυγουντ στην Φλόριντα, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού με μια με ένα κολάζ από φωτογραφίες. Ονόμασε το έργο της “My Breast Choice”. Μάλιστα, ονόμασε τον εαυτό της πριν την εγχείρηση ως Rosie ο καρφωτής και μετά την εγχείρηση ως η νύφη του Φρανκενστάιν. Έμαθε ότι έχει καρκίνου του μαστού 3 μέρες πριν από την προληπτική εγχείρηση μαστεκτομής που είχε προγραμματίσει. Είχε χάσει την μητέρα της από καρκίνο των ωοθηκών στις 5 Ιουλίου 2013.

Η Mc Guinness εξηγεί ότι μέσα από αυτό το έργο της προσπαθεί να εξερευνήσει την επίδραση που έχουν στον γυναικείο ψυχισμό ο καρκίνος του μαστού, η χημειοθεραπεία και η διπλή μαστεκτομή. “Κυρίως χρειαζόμουν κάτι για να απασχολήσω το μυαλό μου όσο διαρκούσε αυτή η κατάσταση, έναν τρόπο να εκφράσω την δημιουργικότητα μου και να νιώσω χρήσιμη”, αναφέρει.

“Έχετε δει ποτέ φωτογραφίες γυναικών πριν και μετά την μαστεκτομή? Είναι μια απρόσωπη παράταξη από ακρωτηριασμένα γυναικεία στήθη κάτω από λάμπες φθορισμού”.

cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-1

“Πριν κάνω την μαστεκτομή ήθελα να έχω φωτογραφίες του πως έδειχνε το στήθος μου πριν, αλλά δεν ήθελα να μοιάζουν με πλάνα από απόπειρες δολοφονίας”.

cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-2

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά την μαστεκτομή και μια βδομάδα πριν τις Απόκριες.

“Ήθελα μια φωτογραφία που να δείχνει πως ένιωθα”.

cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-3

Η Mc Guinness ένιωθε σαν ψεύτικη κούκλα, όταν έκανε προσθετική στήθους, ενώ τα μαλλιά της δεν είχαν βγει ακόμη, οπότε αποφάσισε να κάνει μια επαγγελματική φωτογράφηση.

“Αποφάσισα να μην φτιάξω τις θηλές μου ή να τις κάνω τατουάζ, καθώς απολάμβανα την ελευθερία και τα αστεία που μου έκαναν σχετικά με αυτό το θέμα”.

cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-6 cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-5

“Ήθελα να αλλάξω την άποψη που έχουν οι γυναίκες για την μαστεκτομή”.

cancer-mastectomy-photos-my-breast-choice-aniela-mcguinness-4

“Τέρμα οι πριν και μετά φωτογραφίες. Ήθελα να δουν την επανάσταση, την ζωή και το χιούμορ αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: