Γυναίκα μεγάλωσε 384 δέντρα σαν να είναι τα παιδιά της!

19 Νοεμβρίου, 2015 8:56 ΜΜ
More videos

Γνωρίστε τη «Saalumarada» Thimmakka, μια αγράμματη Ινδή που είναι σήμερα άριστη περιβαλλοντολόγος! Μαζί με τον άντρα της φύτεψαν και φρόντισαν πάνω από 384 δέντρα στο χωράφι τους, στο χωριό Hulikal της Ινδίας.

12BG__SAALUMARADA__2103206f

Ότανη  Thimmakka ήταν μια νεαρή κοπέλα, παντρεύτηκε έναν αγρότη εν ονόματι Chikkaiah και μαζί έβγαζαν τα προς το ζην οργώνοντας και καλλιεργώντας τη γη.

yourstory-saalumarada-thimmakka

Το ζευγάρι παρέμεινε άτεκνο για πολλά χρόνια, αλλά αντί να στενοχωριούνται αποφάσισαν να κάνουν το καλύτερο για την κατάστασή τους. “Μια μέρα, σκεφτήκαμε γιατί να μη φυτεύψουμε δέντρα και αυτά να γίνουν τα παιδιά μας;», δήλωσε η Thimmakka.

timmitaka1

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία τους και σιγά-σιγά έγιναν “γονείς” για ένα ολόκληρο δάσος, περίπου 384 δέντρων. Μόνοι τους μετέφεραν το νερό στο χωράφι και πότιζαν τα δενδρύλλια, πολλαπλάσιάζοντάς τα χρόνο με τον χρόνο… Σήμερα, τα δέντρα καλύπτουν μια μαγευτική έκταση πέντε χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Hulikal και Kudoor.

timmitaka3

Ο Chikkaiah πέθανε το 1991, αλλά η Thimmakka συνέχισε το έργο της και έχει τιμηθεί με αρκετά κρατικά και εθνικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου του “Εθνικού Πολίτη” το 1995 και το βραβείο ανδρείας “Godfrey Phillips” το 2006. Δυστυχώς, η Thimmakka εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σε ένα μικρό σπίτι χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος.

Πηγή: aljazeera

Ακολουθήστε μας στο facebook: