Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Γίνε σαν την Μπεκατώρου! Μη γίνεις σαν τον Πετρούνια» – Χιλιάδες αντιδράσεις...

«Γίνε σαν την Μπεκατώρου! Μη γίνεις σαν τον Πετρούνια» – Χιλιάδες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για το Metoo

Χιλιάδες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας το βράδυ της Τετάρτης (20/10) σε μια εμφάνιση του που έκανε σε εγκαίνια καταστήματος ωρολογοποιίας. Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό Metoo, ωστόσο η τοποθέτησή του για τους περισσότερους ήταν αρκετά λανθασμένη.

Αρχικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την οικογένειά του, τη Βασιλική Μιλλούση και τις δύο κόρες του, ωστόσο λίγο αργότερα κλήθηκε να σχολιάσει και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και γενικότερα.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, γιατί δεν έχω δει κάτι, εάν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω και έχει καταφέρει τους στόχους να τους υλοποιήσει, δεν έχει τέτοιο back up ή τέτοιου είδους παράπονο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά και έκτοτε ξεκίνησε ο κακός χαμός στα social media.

Το όνομα του μέσα σε λίγη ώρα έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να δηλώνουν φανερά απογοητευμένοι από το άστοχο αυτό σχόλιο του.

Χαμός στο Twitter με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα metoo στην Ελλάδα:

Λευτέρης Πετρούνιας: «Ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για την δήλωσή μου»

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος», τόνισε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας για τη δήλωσή του σχετικά με το ελληνικό #MeToo, ζητώντας συγγνώμη από όλους τους Έλληνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σχετικά με το #metoo, οι οποίες προκάλεσαν σάλο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ζήτησε συγγνώμη τονίζοντας πως οι Έλληνες είναι η δύναμή του και έχουν δίκιο να είναι εκνευρισμένοι με την δήλωσή του αυτή.

Aναλυτικά δήλωσε αρχικά: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου». Και συνέχισε: «Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Τέλος, πρόσθεσε: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».

Τα πιο σημαντικά