Οι γυμνάστριες της Βορείου και της Νοτίου Κορέας φωτογραφήθηκαν μαζί σε μια σπάνια στιγμή.

10 Αυγούστου, 2016 7:40 ΜΜ
More videos

Σε μία σπάνια στιγμή ομόνοιας, οι αθλήτριες της Ενόργανης Γυμναστικής της Βορείου και της Νοτίου Κορέας έβγαλαν μαζί selfie στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Η 17χρονη Λι Έουν Τζου από τη Νότιο Κορέα και η 27χρονη Χονγκ Ουν-τζονγκ από τη Βόρειο Κορέα εμφανίζονται στις εικόνες να χαμογελούν βιαστικά και τραβούν μία selfie πριν από την έναρξη των Αγώνων, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν και από επαγγελματίες φωτογράφους.

north-korea-south-korea-gymnasts-selfie-olympics-1

Dmitri Lovetsky

«Γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε τους Ολυμπιακούς» έγραψε ο πολιτικός επιστήμονας Ίαν Μπρέμερ, ο οποίος ανήρτησε την φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η selfie έγινε retweet περισσότερες από 18.000 φορές, με πολλούς να μιλούν για την «πιο εμβληματική εικόνα» των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλους να αναφέρουν ότι οι δύο αθλήτριες ενσαρκώνουν το Ολυμπιακό ιδεώδες.

north-korea-south-korea-gymnasts-selfie-olympics-3Dmitri Lovetsky

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν περισσότερο κυνικοί. «Επιτρέπεται να κάνει παρέα με τον εχθρό;» έγραψε ένας χρήστης αναφερόμενος στην αθλήτρια της Βορείου Κορέας, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η Χονγκ μπορεί να τιμωρηθεί όταν επιστρέψει στην πατρίδα της.

north-korea-south-korea-gymnasts-selfie-olympics-5Dmitri Lovetsky

Η Χονγκ είναι η πρώτη αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής που έχει κερδίσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (και συγκεκριμένα στο Άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008).

Πολλοί έφεραν ως «κακό» παράδειγμα τη φημολογούμενη στάση ισραηλινών και λιβανέζων αθλητών. Η Ολυμπιακή Ομάδα του Λιβάνου αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο ίδιο λεωφορείο με τους ισραηλινούς αθλητές.

Πηγή: dailymail, κείμενο: in

Ακολουθήστε μας στο facebook: