Γυμναστήριο-καράβι κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι.

18 Δεκεμβρίου, 2016 12:17 ΠΜ
More videos

Το φημισμένο σχεδιαστικό γραφείο Carlo Ratti Associati αποκαλύπτει τα σχέδια ενός καινοτόμου project, που προτείνει την εγκατάσταση γυμναστηριού σε καραβάκι που διασχίζει τον Σηκουάνα στο Παρίσι.

Το προτεινόμενο έργο αναπτύχθηκε ως μια συνεργατική πρωτοβουλία, σαν λύση στη ζήτηση των κατοίκων σχετικά με τις αστικές και δημόσιες υποδομές. Ο Ratti εξηγεί ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελεί καινοτομία από πολλές απόψεις.

designboom

Αρχικά, υπάρχουν ήδη ορισμένα τουριστικά καραβάκια που διασχίζουν τον σηκουάνα και ορισμένα από αυτά λειτουργούν ως club, εστιατόρια, πισίνες αλλά κανένα ως γυμναστήριο. Παράλληλα, η άλλη καινοτομία έγκειται στο ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να κινείται το καράβι.

designboom

Το προτεινόμενο σκάφος είναι 20 μέτρα και μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει 45 άτομα. Διαθέτει μια ξεχωριστή σειρά γυμναστικού εξοπλισμού ARTIS, από την Technogym. Ο εξοπλισμός αυτός αξιοποιεί την ενέργεια που παράγεται,κατά τη διάρκεια της προπόνησης, τροφοδοτόντας με ενέργεια για την πλεύση του οχήματος.

designboom

Χάρη στους υδραυλικούς έλικες, το σκάφος μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί για μια μακρά και ευχάριστη κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού. Τέλος, αυτή η πρωτοφανής εμπειρία μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με την απίστευτη πανοραμική γυάλινη πρόσοψη, που επιτρέπει την θέαση του αστικού τοπίου της γοητευτικής πρωτεύουσας.

designboom

[designboom] [didee]