Γιλντιρίμ: «Το τουρκικό Ναυτικό έχει την δύναμη να εξαφανίσει κάθε απειλή σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

25 Φεβρουαρίου, 2018 3:17 ΜΜ
More videos

Ως απάντηση στις δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ ερμηνεύονται οι απειλές του Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης υπερσύγχρονου υποβρυχίου σε τουρκικά στρατιωτικά ναυπηγεία.

«Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, υπαινισσόμενος την ένταση στα Ίμια και την κυπριακή ΑΟΖ.

«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα… Υπό οιεσδήποτε συνθήκες, η Τουρκία, το πολεμικό ναυτικό της και κάθε όπλο της, έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί. Κανείς να μη κάνει αυτό το λάθος» πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ. Για «τελική προειδοποίηση σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους» κάνει λόγο το τουρκικό κανάλι Haber7.

«Πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο… Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα» επισήμανε νωρίτερα την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς (…) δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας. Έκανε δε λόγο για «πρωτοφανή απάντηση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, για μια προειδοποίηση που τα τελευταία 30 χρόνια δεν ξαναυπήρξε: ‘’Αποφάσισε τι να κανείς και πρόσεξε τι θα είναι αυτό που θα κάνεις’’».


Την εκτίμηση πως η προκλητικότητα της Τουρκίας τροφοδοτείται από την ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης διατύπωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών πως ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση.

Η Τουρκία δεν πρέπει να αποτολμήσει να παίξει με την Ελλάδα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως τόνισε δε, η Ελλάδα, και όχι η Τουρκία, είναι ο ρυθμιστής στα ενεργειακά θέματα στην περιοχή.

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων σε περιοχή “ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας”» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Πηγή: skai

Ακολουθήστε μας στο facebook: