Γιλντιρίμ: «Μην βγάλετε από το μυαλό σας την 9η Σεπτεμβρίου 1922»

31 Μαρτίου, 2018 11:07 ΜΜ
More videos

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, καθώς μετά τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, και τον μουσουλμανικό χαιρετισμό του Ερντογάν μέσα από την Αγία Σοφία, έρχονται και οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Ο κ. Γιλντιρίμ, χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, αλλά φωτογραφίζοντάς τη, είπε μεταξύ άλλων σε σημερινή του τοποθέτηση, ότι η Τουρκία «Δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 (καταστροφή της Σμύρνης).

Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ας μην ξεχνούν αυτοί οι κύκλοι, που έκαναν όνειρα κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922»

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της.

Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές»

Στην ουσία, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απαντά στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από την Αρμενία, ο οποίος έκανε αναφορά στο 1821.

[kathimerini] [in]

Ακολουθήστε μας στο facebook: