Γιλντιρίμ: «Η Ελλάδα είναι τόση μικρή που δεν ξεπερνά ούτε την Κωνσταντινούπολη»

4 Απριλίου, 20183:16 ΜΜ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός να κάνει προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας και να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Μετά τις απειλές με αποδέκτη τόσο την ΕΕ όσο και την Ελλάδα, σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έστειλε νέο μήνυμα, τονίζοντας πως «όσο η Ελλάδα παραμένει ήσυχη, δεν θα έχουμε να πούμε κάτι».

Μιλώντας για την προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια, ο Γιλντιρίμ είπε πως «η Τουρκία είναι πρώτη και η Ελλάδα δεύτερη» και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα στην οποία η Τουρκία δεν χρειάζεται να δίνει σημασία, καθώς δεν υπερβαίνει σε πληθυσμό ούτε την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει, θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε. Όσο παραμένει ήσυχη (σ.σ. η Αθήνα), η Άγκυρα δεν χρειάζεται να κάνει κάποια τοποθέτηση».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας από τα παράλια της Τουρκίας σημείωσε πως κανένας δεν θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του την 9η Σεπτεμβρίου του 1922.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μη βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τράβηξε κι άλλο το «σχοινί», εκτοξεύοντας απειλές με «όπλο» το μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε πως αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ, η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά, ωστόσο η ΕΕ εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας», ανέφερε ακόμη.

«Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ, αλλά οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά για το θέμα της ένταξης το συντομότερο δυνατό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Ισλαμοφοβία έχει διογκωθεί στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε σοβαρή κρίση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News