Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
γκράφιτιTo γιγάντιο γκράφιτι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για την Ηπατίτιδα C

To γιγάντιο γκράφιτι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για την Ηπατίτιδα C

Ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, που στέλνει ηχηρό μήνυμα ενάντια στο στίγμα όσων πάσχουν από ηπατίτιδα C, κοσμεί το μεγάλο τοίχο πάνω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Δημιουργός του είναι ο παγκοσμίου φήμης έλληνας καλλιτέχνης INO, ο οποίος ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς στην πρόταση που δέχτηκε από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

6f517345d7186f72ab4ffd67c4ce0563

instagram

Χρειάστηκαν δέκα ημέρες για τη δημιουργία του μοναδικού αυτού έργου, το οποίο κατακρίνει την αρνητική συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι σε οτιδήποτε διαφέρει από αυτούς, με αναφορά στις περιπτώσεις όπου η διαφοροποίηση αυτή δεν οφείλεται σε προσωπική επιλογή του ατόμου.

f69b45b39ad8ffc71a8977d2edd858af

makthes

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γενικό πληθυσμό που αφορά το στίγμα και την ηπατίτιδα C, την οποία πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και έχει τίτλο «Η έκφραση της υγείας μέσα από την Τέχνη: ηπατίτιδα C και στίγμα». Υποστηρικτές της προσπάθειας είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

 

Τα πιο σημαντικά