Το Γιγαντιαίο Πάντα δεν είναι πλέον απειλούμενο είδος!

6 Σεπτεμβρίου, 2016 2:54 ΜΜ
More videos

Το Γιγαντιαίο Πάντα αποτελεί σύμβολο προστασία των πλασμάτων και πλέον ανακοινώθηκε πως δεν αποτελεί απειλούμενο είδος. Η ανακοίνωση έγινε από μια ομάδα ειδικών την Κυριακή.

Η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) ταξινομεί το πλάσμα ως ευάλωτο στην Κόκκινη Λίστα απειλούμενων ειδών μετά από μισό αιώνα προσπαθειών για να σωθεί από την εξαφάνιση.

Το 2003 εκτιμήθηκε πως υπήρχαν μόλις 1.600 Πάντα στην άγρια φύση αλλά το 2014 ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 17%.  Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των μικρών, η τελευταία έρευνα έδειξε ως συνολικό πληθυσμό την ύπαρξη 2.060 Πάντα εκ των οποίων τα 1.864 είναι ενήλικα.

«Η βελτιωμένη κατάσταση επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της Κινεζικής κυβέρνησης να διατηρήσει αυτό το είδος αποτελεσματικά» δήλωσε σε έκθεσή της η IUCN. Δυστυχώς προβλέπεται πως τα επόμενα 80 χρόνια περισσότερο από το 1/3 των δασών μπαμπού των πάντα θα επηρεαστεί από την αλλαγή του κλίματος και ο πληθυσμός τους θα μειωθεί και πάλι.

«Για την προστασία αυτού του είδους είναι κρίσιμα τα αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δασών ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αντιμετωπίζονται οι απειλές που θα προκύψουν.» εξηγεί επίσης η αναφορά.

1

Unknown

Περισσότερες πληροφορίες: iucn.org natgeo