Γιγάντια χέρια βγαίνουν μέσα από κανάλι της Βενετίας για έναν σοβαρό περιβαλλοντολογικό λόγο

15 Μαΐου, 201712:53 ΜΜ
More videos

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μοιάζει με βόμβα που πρέπει να εξουδετερωθεί πριν εκραγεί. Για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ο Ιταλός καλλιτέχνης Λορέντζο Κουίν, έφτιαξε ένα γλυπτό για τη Μπιενάλε της Βενετίας του 2017.

Ο καλλιτέχνης είναι ευρέως γνωστός για την ενσωμάτωση στοιχείων του ανθρώπινου σώματος στα έργα του. Το συγκεκριμένο γλυπτό ονομάζεται «Υποστήριξη» και απεικονίζει δύο τεράστια χέρια, που ανεβαίνουν από ένα κανάλι για να υποστηρίξουν το ξενοδοχείο Ca ‘Sagredo.

Είναι μια οπτική δήλωση, ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανταποκριθούν κατάλληλα στην υπερθέρμανση του πλανήτη, προτού να είναι πολύ αργά. «Η Βενετία είναι μια πλωτή πόλη τέχνης, που έχει εμπνεύσει τους πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Για να συνεχίσει, χρειάζεται την υποστήριξη της γενιάς μας και των μελλοντικών γενεών. Απειλείται από την κλιματική αλλαγή και το πέρασμα του χρόνου», δηλώνει ο Λορέντζο.

Ο καλλιτέχνης θέλει να δείξει πως μια αλλαγή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω μας. Το έργο του δείχνει τα χέρια να κρατούν το κτίριο πάνω από το νερό και τον φόβο της εύθραυστης κατάστασης. Είναι μια δυνατή δήλωση με σχολαστική εκτέλεση. Ο ίδιος αναφέρει: «Ήθελα να σχεδιάσω το πιο δύσκολο και τεχνικά προκλητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος. Το χέρι έχει τόση δύναμη: τη δύναμη να αγαπά, να μισεί, να δημιουργεί, να καταστρέφει.»

Lorenzo Quinn

Halcyon Gallery

Lorenzo Quinn

Cate Love Camelia

Lorenzo Quinn

Halcyon Gallery

DJ HEAD

Architectural Digest Russia

Giacomo Click Moceri

[lorenzoquinn.com] [halcyongallery.com] [Instagram] [colossal]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News