Γιατρός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σώζει άνδρα από επιληπτική κρίση

Απρίλιος 26, 2018 1:22 ΜΜ
More videos

Τη ζωή ενός άνδρα που έπαθε επιληπτική κρίση, έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος και του «γύρισε η γλώσσα» έσωσε νεαρός στρατιωτικός γιατρός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα στη λεωφόρο Πατησίων στην Αθήνα. Ο στρατιωτικός γιατρός, που σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr υπηρετεί σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, κινούνταν στο σημείο, όταν ξαφνικά είδε έναν άνδρα να κείτεται στο οδόστρωμα δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε αμέσως προς το μέρος του, για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Διαπίστωσε ότι του είχε «γυρίσει η γλώσσα» λόγω της επιληπτικής κρίσης και με κατάλληλους ιατρικούς χειρισμούς κατάφερε να τον σώσει.

Ο νεαρός γιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας με τις ιατρικές γνώσεις και την εμπειρία του βοήθησε τον άτυχο άνδρα να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στο μεταξύ, περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο, που στη συνέχεια τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ο άνδρας, που ζει ως μετανάστης στην Ελλάδα, χάρη στην άμεση και ουσιαστική βοήθεια που του παρείχε ο στρατιωτικός γιατρός γλίτωσε τα χειρότερα από την επιληπτική κρίση που είχε.

Πηγή: thesstoday.gr