Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
υγείαΓιατρός μοιράζεται το απóλυτο τρικ για να αποκοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά...

Γιατρός μοιράζεται το απóλυτο τρικ για να αποκοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά με έναν εύκολο τρόπο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να στριφογυρνάς στο κρεβάτι, ανίκανος να κοιμηθείς.

Εάν ανήκετε στους πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αϋπνία, ένας γιατρός μοιράστηκε μια απλή «νοητική άσκηση» που θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς τη λήψη συμπληρωμάτων.

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγείας NHS, ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρει από τακτικές κρίσεις αϋπνίας, προσπαθώντας να κοιμηθεί όταν έρθει η ώρα να σβήσουν τα φώτα. Οι περιστασιακές άγρυπνες νύχτες μπορεί να μην προκαλούν ανησυχία, αλλά εάν χάνετε συνεχώς ποιοτικό ύπνο, μπορεί να αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Αντιμετωπίστε την αϋπνία χωρίς συμπληρώματα

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα έξυπνα κόλπα που μπορούν να σάς βοηθήσουν να παρασυρθείτε στον ύπνο πιο γρήγορα. Ο δερματολόγος Δρ. Scott Walter αποκάλυψε μια συμβουλή για τον ύπνο που θα ήθελε να γνώριζε από όταν ήταν νεότερος, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια πραγματική αλλαγή στο παιχνίδι του ύπνου για τον ίδιο.

«Είμαι γιατρός και μερικές φορές δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Γι’ αυτό θα σας μιλήσω για τη μέθοδο που ήταν σαν μια στιγμή αναλαμπής για μένα μόλις την έμαθα», αποκάλυψε ο Δρ. Walter στο TikTok.

Πριν μίλησε για το μυστικό του ύπνου του, ο Δρ, Walter κατέστησε σαφές ότι η μέθοδός του αποφεύγει συμπληρώματα όπως η μελατονίνη, το ανθρωπογενές αντίστοιχο της φυσικής ορμόνης ύπνου, ή άλλα συμπληρώματα. «Επιπλέον, δεν περιλαμβάνει συμβουλές όπως ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο ή ακόμη και διάβασμα», πρόσθεσε.

Η απλή νοητική άσκηση που αντιμετωπίζει την αϋπνία

Ο γιατρός αποκάλυψε μια απλή διανοητική άσκηση γνωστή ως «γνωστικό ανακάτεμα», που περιγράφεται ως μια μέθοδος «για να αναδιατάξετε ή να αναδιοργανώσετε τις σκέψεις σας», παρόμοια με το ανακάτεμα μιας τράπουλας. Αυτή η τεχνική στοχεύει να εκτρέψει το μυαλό σας από μοτίβα συνειδητής σκέψης που μπορεί να εμποδίζουν τον ύπνο και μπορεί να εκτελεστεί με διάφορους τρόπους.

«Εγώ προσωπικά σκέφτομαι απλώς τυχαίες λέξεις για αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, για παράδειγμα αγελάδα, φύλλο, σάντουιτς», εξήγησε ο Δρ. Walter και πρότεινε να επαναλαμβάνετε αυτές τις λέξεις στο κεφάλι σας μέχρι να αποκοιμηθείτε.

Για όσους θεωρούν ότι η εύρεση τυχαίων λέξεων είναι υπερβολικά επιβαρυντική, υπάρχει μια εναλλακτική προσέγγιση. «Πρώτα, διαλέξτε ένα γράμμα του αλφαβήτου και στη συνέχεια αρχίστε να μετράτε τους χτύπους της καρδιάς σας. Μετά, κάθε οκτώ χτύπους σκεφτείτε μια λέξη που αρχίζει με αυτό το γράμμα», είπε ο Δρ Walter.

@denverskindoc

Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety

♬ original sound – Dr. Scott Walter | Derm

Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική επειδή όχι μόνο αποσπά την προσοχή του εγκεφάλου σας, αλλά και προσομοιώνει αυτά που ονομάζονται «μικρό-όνειρα», τα οποία συμβαίνουν καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι του ύπνου. Συμμετέχοντας σε αυτήν την άσκηση, δίνετε σήμα στον εγκέφαλό σας ότι είναι «ασφαλές» να κοιμηθείτε, σύμφωνα με τον ειδικό υγείας.

Τα πιο σημαντικά