Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓιατρός έδιωξε μωρομάνα από εμβολιαστικό κέντρο – Τι της είπε για τον...

Γιατρός έδιωξε μωρομάνα από εμβολιαστικό κέντρο – Τι της είπε για τον θηλασμό

Μια νεαρή γυναίκα στην Κρήτη η οποία έφερε στον κόσμο πριν από μερικούς μήνες το παιδί της, αποφάσισε να κλείσει ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί.

Ωστόσο όταν έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο και μίλησε με τον γιατρό που καταγράφει το ιστορικό των ασθενών,μόλις του ανέφερε ότι έγινε πρόσφατα μητέρα και θηλάζει το παιδί της, εκείνος την προέτρεψε να φύγει και να κλείσει εκ νέου το ραντεβού της όταν το μωρό της γίνει ενός έτους. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο γιατρός της προχώρησε στην ακύρωση της δεύτερης δόσης εμβολίου.

Αν και μέχρι στιγμής τα δεδομένα των ερευνών είναι ακόμα περιορισμένα, η οδηγία από τον ΠΟΥ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναφέρει ότι οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από το εμβόλιο,όπως επίσης ότι είναι ασφαλή και τα βρέφη τους. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι πολίτες φαίνεταινα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα καθώς δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που είναι επιφυλακτικοί και προτρέπουν σε εγκυμονούσες αλλά και γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Ποιος άραγε θα καθησυχάσει αυτές τις γυναίκες αφού έως τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικές προσπάθειες να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος;

Τα πιο σημαντικά