Γιατί θα πρέπει να κοιτάτε τα πόδια ενός μωρού όταν κλαίει χωρίς λόγο

Φεβ 23, 2017 2:12 ΜΜ
More videos

Πολλοί γονείς τρομάζουν πάρα πολύ όταν κλαίνε τα μωρά τους και δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο. Είναι υγιή και έχουν φάει καλά, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ηρεμήσουν.

Δείτε παρακάτω έναν λόγο που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο και δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν τον γνωρίζουν.

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά τα μαλλιά του μωρού μπορούν να πιαστούν στην κάλτσα του. Μπορεί να τυλιχτούν σφιχτά γύρω από το δάχτυλό τους και να διευκολύνουν τις ακανόνιστες κινήσεις τους.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και να μπλοκάρει την κυκλοφορία του αίματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου, αν η απειλή δεν παρατηρηθεί για πολύ καιρό. Με την πάροδο του χρόνου γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να δούμε την τρίχα, γιατί το δάχτυλο πρήζεται. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται τουρνικέ μαλλιά.

Ο Σκοτ και η Τζέσικα Γουόκερ είναι δυο νεαροί γονείς που αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση. Η κόρη τους έκλαιγε όλη μέρα, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον λόγο. Η Τζέσικα της έβγαλε τις κάλτσες για να την ηρεμήσει. Παρατήρησε, ότι το δάχτυλο της είχε γίνει κόκκινο και είχε πρηστεί. Όπως αποδείχθηκε, μια τρίχα είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το δάχτυλό της.

Αν δεν είχε χρησιμοποιήσει ένα τσιμπιδάκι και έναν μεγεθυντικό φακό, η κατάληξη θα ήταν πολύ άσχημη.

© facebook

Αυτό το φαινόμενο συναντάται πολύ σπάνια, αλλά πολλοί γονείς ανά τον κόσμο το αντιμετωπίζουν κατά καιρούς.

[facebook] [today]

Ακολουθήστε μας στο facebook: