Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
επικαιρότηταΓιατί θα κοστίσει περισσότερο φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Γιατί θα κοστίσει περισσότερο φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Στις 14 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα των απανταχού ερωτευμένων – Φέτος όμως η ημέρα αυτή θα κοστίσει λίγο περισσότερο σε όσους θα επιλέξουν να χαρίσουν σοκολάτες στο έτερον ήμισυ…

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που όλοι οι ερωτευμένοι στον κόσμο θα ανταλλάξουν δώρα, αγκαλιές και φιλιά είναι προ των πυλών. Όμως, όσοι από αυτούς επιλέξουν να χαρίσουν σοκολατάκια ή έστω σοκολάτες, στους αγαπημένους τους θα ανακαλύψουν ότι η τιμή της σοκολάτας έχει ανέβει στα ύψη.

img 0979Σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς, σοκολατάκια σε πολύχρωμα κουτιά, επίσης σε σχήμα καρδιάς, είναι ένα από τα δημοφιλή δώρα που επιλέγουν να κάνουν οι ερωτευμένοι στους συντρόφους τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όμως, καθώς η αύξηση της τιμής του κακάο, που αποτελεί το κύριο συστατικό της σοκολάτας, έχει συνεχώς ανοδική πορεία, οι σοκολάτες ακριβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη ζήτηση για μαύρη σοκολάτα που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στις αγορές της Ασίας και ειδικότερα, στην Κίνα καθώς και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης είχε ως αποτέλεσμα την  αύξηση της τιμής του κύριου συστατικού της σοκολάτας.

Αλλά και οι ξηροί άνεμοι που έπνεαν από την Σαχάρα τον περασμένο Δεκέμβριο σάρωσαν την δυτική Αφρική και κατέστρεψαν τις φυτείες κακάο.

2862213220144020 b glykaΠολλές βιομηχανίες παραγωγής σοκολάτας αναγκάστηκαν εξαιτίας των νέων δεδομένων να αυξήσουν τις τιμές τους και να μειώσουν την ποσότητα σοκολάτας στις συσκευασίες τους.
valentines dayΟ Edward George, επικεφαλής σχετικής έρευνας για τις τιμές της σοκολάτας στην EcoBank δήλωσε για το θέμα της αύξησης της τιμής της ότι η αρνητική αντίδραση των καταναλωτών ήταν αναπάντεχη, πολλοί στράφηκαν στην αγορά πιο φθηνής σοκολάτας και κάποιοι σταμάτησαν να αγοράζουν εντελώς σοκολάτες!

via

Τα πιο σημαντικά