Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
social mediaΓιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δημοσιεύουν λιγότερα για τη σχέση τους στα κοινωνικά...

Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δημοσιεύουν λιγότερα για τη σχέση τους στα κοινωνικά δίκτυα;

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα φίλο που του αρέσει να δημοσιεύει διάφορα πράγματα για το άλλο του μισό. Αυτός ή αυτή, έχει πάντα να μοιραστεί μια γλυκιά φράση ή μια φωτογραφία με τους δυο τους ή άλλες ρομαντικές καταστάσεις. Είναι περιττό και ίσως κουραστικό.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω μπορεί να μην είναι ενδείξεις για το πόσο χαρούμενα ζευγάρια είναι.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταστήσει τόσο εύκολη τη δημοσίευση κάθε στιγμής της ζωή και η αλληλεπίδραση που λαμβάνεται με τη μορφή σχολίων και like μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε επιβράβευση για όσα δημοσιεύουμε. Είτε πρόκειται για μια φωτογραφία σέλφι ή μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης, αναπτύσσεται ένα αίσθημα περηφάνιας. Πώς σχετίζεται αυτό με τις δημοσιεύσεις για τις σχέσεις;

#1 Οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι για τη σχέση τους όταν δημοσιεύουν τις καλές στιγμές.Couple Taking Selfie By Tower Bridge In London

Εάν δημοσιεύει κανείς διασκεδαστικά και ρομαντικά πράγματα για τη σχέση του, κάνει τους άλλους ανθρώπους να πιστεύουν πως είναι ευτυχισμένοι. Το να αντιδρούν και να παρατηρούν όλη αυτή την ευτυχία λαμβάνοντας αναγνώριση, τους επιβεβαιώνει ότι είναι πράγματι ευτυχείς. Με λίγα λόγια, πείθοντας τους ανθρώπους, πείθονται και οι ίδιοι.

#2 Με την παρουσία της πραγματικής χαράς και αγαλλίασης, έχουμε την τάση να ξεχνάμε την λήψη φωτογραφιών.2

Όταν είστε με το άλλο σας μισό, η λήψη φωτογραφιών είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο νου σας.

#3 Τα ζευγάρια που δεν δημοσιεύουν τίποτα σχετικά με τις διαφωνίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πιο υγιή σχέση. 3

Ασχέτως με το πόσο εκνευρισμένοι μπορεί να είστε με τον/την σύντροφό σας, το να ανακοινώσετε κάτι τέτοιο σε όλο τον κόσμο του Facebook δεν θα αλλάξει κάτι στη σχέση σας.

#4 Δημοσιεύοντας πολλές φορές διάφορες πληροφορίες για τη σχέση σας, σημαίνει ότι αναζητάτε την εξωτερική αποδοχή.4

Είστε περισσότερο χαρούμενοι όταν είστε με τον άνθρωπό σας ή όταν δημοσιεύετε σχετικά με εσάς για να αποκτήσετε likes; Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

#5 Τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν.5

Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν κάνουν δημοσιεύσεις με το άλλο τους μισό επειδή είναι χαρούμενοι αλλά επειδή θέλουν να αποδείξουν κάτι. Μερικές φορές είναι επειδή θέλουν να διεκδικήσουν το ταίρι τους ή γιατί θέλουν να προκαλέσουν τη ζήλια κάποιας ή κάποιου πρώην. Επιπλέον, ορισμένες φορές, σκοπός τους είναι να αποδείξουν στην οικογένεια και τους φίλους πως είναι πραγματικά χαρούμενοι. (Όπως στην περίπτωση #1).

#6 Η επιστήμη δείχνει ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.6

Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν υπερβολικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει επειδή συγκρίνουν συνεχώς την καθημερινή τους ζωή με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής ενός άλλου ατόμου.

Ας το παραδεχτούμε: Κανενός η ζωή δεν θα μπορούσε να είναι τόσο τέλεια όσο οι εικόνες που δείχνουν τα συγκεκριμένα μέσα. Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να συγκρίνετε τη ζωή σας με τη δικιά τους, κάντε ένα βήμα πίσω και εξετάστε το γεγονός ότι βλέπετε μόνο ένα μικρό μέρος της ζωής τους.

Η ευτυχία που νιώθει κανείς στη σχέση του μπορεί να είναι υπέροχη ώστε έχει την ανάγκη να την μοιραστεί με τους φίλους και την οικογένειά του. Αυτό είναι λογικό. Ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο του να μην είναι καθαρή χαρά αλλά κάποιο άλλο κίνητρο από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τα πιο σημαντικά