Γιατί πρέπει να το βυθίσεις, ρε Κυριάκο…

12 Αυγούστου, 20205:13 ΜΜ
More videos

Κυριάκο, πήρες μια απόφαση. Να κάνεις τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Και καλά την πήρες. Κι αν έκανες και μια στρατιωτική συμφωνία με τον Χαφτάρ, για μένα πάλι καλά θα έκανες.

γράφει ο Κώστας Χρηστίδης

Κι αν ακόμα έκανες μιαν ανοιχτή συμφωνία και με την Συρία και με τους Κούρδους πολύ καλά θα έκανες. Αλλά όλα δαύτα πριν τα κάνεις πρέπει να είσαι αποφασισμένος, λεβέντη μου. Απόλυτα.Το βρομοκάραβο των τουρκοτζιχαντιστών είναι μέσα σε ελληνικό χώρο πάνω από 24 ώρες, Κυριάκο. Κι ήταν η απάντηση που περίμενες, έτσι; Γιατί μη μου πεις πως δεν την περίμενες γιατί τότε ή αφελής είσαι (επικίνδυνα όμως) ή βλάκας. Διάλεξε ιδιότητα.

Αν μου πεις επίσης ότι περίμενες υποστήριξη από την άθλια συμμορία της Ε.Ε. που μας γράφει δίχα και καθέτως εδώ και τόσον καιρό, ε, τότε θα ήσουν ή αφελής (ακόμα μια φορά) ή πολύ βλάκας. Κυριάκο, δεν κατάλαβες ότι η λογική του “καλού παιδιού με την άψογη χωρίστρα” έχει ξεπεραστεί από τον προηγούμενο αιώνα στη διεθνή σκακιέρα; Το καλό παιδί με την άψογη χωρίστρα είναι ο μακάκας, Κυριάκο, κι ο καρπαζοεισπράκτορας. ΄Η όχι; Δεν μπορεί, ρε Κυριάκο, να μη τό’ξερες. Δεν μπορεί να μην ήσουν βέβαιος ότι ο τουρκοδικτάτορας είν’ αυτός που είναι ακριβώς επειδή η Ε.Ε. σου τού κάνει πλάτες και τα στραβά μάτια. ΄Οχι, ρε Κυριάκο, δεν φταίει ο τζιχαντοσουλτανάκος, η Ε.Ε. φταίει. Ακόμα κι οι κότες, που θεωρούνται ηλίθια πτηνά, το γνωρίζουν. Εσύ;

Αν μου πεις δε, ότι περίμενες από την τραμπΑμέρικα να μπει στη μέση, ε, τότε θα πάμε για κατάσταση γελοίου. Μη το φτηναίνουμε τόσο, ε; Για τόσο πολύ ηλίθιο δεν σ’ έχω. Αυτοί παρέδωσαν τα κλειδιά της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στον άθλιο τουρκαλά και την κάναν εγκαταλείποντας ακόμα και τους Κούρδους που πολεμήσαν για δαύτους. Εμάς τι θα μας κάνουν νομίζεις; Αγκαλίτσες; ΄Ελα, Κυριάκο, μη γίνεσαι μακάκας…

Να πούμε για το ΝΑΤΟ; Α, όχι. ΄Ηδη έπρεπε να είσαι εκτός. ΄Οχι και επί τα αυτά, αλλά απ’ τα αντίθετα. Γιατί, ρε Κυριάκο, δες: Στη Συρία τους Κούρδους και το καθεστώς (όποιο κι αν είναι) οι ρώσοι τους προστάτευσαν. Με όπλα. Με αεροπλάνα. ΄Οχι με …ίσες αποστάσεις. Στη Λιβύη τον Χαφτάρ ακόμα τον υποστηρίζουν. ΄Οχι με λόγια, με όπλα. Δηλαδή με πράξεις. Δεν σου λέω να πας με δαύτους, άλλες κομφάλες και δαύτοι, απλά να βλέπουμε τα πράματα όπως είναι.

Και τώρα, Κυριάκο, είμαστε μόνοι. Κι ήδη θα έπρεπε να βρίσκεται το Τσιμπούκ Ρεσείς στον πάτο – με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα κι αυτό του γενικευμένου πολέμου. Για έναν απλό λόγο: ΄Οταν υπέγραφες τη συμφωνία με την Αίγυπτο κι όταν έκανες τους παλικαρισμούς στο προηγούμενο …επεισόδιο του σίριαλ, θα έπρεπε να ήσουν αποφασισμένος να το κάνεις άμεσα. ΄Οχι με προειδοποιήσεις και ντουντούκες, και “θα πω τον θείο μου που έχει αερόπλανα να έρθει να σε κάνει ντα, κακέ”. Γιατί άμα το συνεχίσεις έτσι, θα γελάν μαζί μας κι οι τσιπούρες της Ανατολικής Μεσογείου που δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστες προσωπικότητες και ξεσαλωτικές. Γιατί ήδη το Τσιμπούκ Ρεσείς είναι μέσα στην Ελλάδα κι εμείς του κάνουμε …παρατηρήσεις. Κι εκείνοι από κει, οι τζιχαντομεμέτηδες αρχίζουν να το παίρνουνε χαμπάρι και ήδη σε προκαλούν περισσότερο: “Θα βγάλουμε NAVTEX και μετά τον Αύγουστο” σου λένε. Που σημαίνει: Είσθε κότα, κύριος, και μακακία που δεν σε πήραμε στο γιούχα και πριν είκοσι μέρες, να σου κάνουμε χουνέρι τρελιάρικο.

Κυριάκο, ξέρεις, αυτή είναι η χώρα που κυβερνάς, αλλά εμείς θα είμαστε και μετά από σένα. Και δεν σηκώνουμε άλλα νταϊλίκια από περιττώμαγκες σαν και δαύτους, που είναι τελείως τζάμπα μάγκες μιας και ξέρουν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Γιατί αν ήξεραν, αν ήταν βέβαιοι, δεν θα το έκαναν. Θα φοβόντουσαν. Την μία (έστω, γι’ αυτών την άποψη) περίπτωση ήττας. Που θα σήμαινε αυτόματα και χάσιμο του κεφαλιού τους. ΄Εχουν κακά οικονομία, έχουν τα κακά της μοίρας τους, αν είχαν και μια ήττα βαρβάτη, ε, θα τους κυνηγούσαν και τα σκυλιά της ΄Αγκυρας – που αντιθέτως με τις γάτες, είναι πολύ μοβόρικα.

Μη μου πεις ότι δεν τα σκέφτηκες όλα τούτα, ρε Κυριάκο. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί να είστε τόσο, μα τόσο κρετίνοι. Γιατί άμα είστε, άντε, καιρός να πάτε διακοπές στα Τριμίκλαβα και στα Σέκλανα, μιας και δεν παίζεις, λεβέντη μου, με μια χώρα και την περηφάνειά της.

Γι αυτό πρέπει να το βυθίσεις, Κυριάκο. Με το που το έφερε εκεί ο τιποτένιος τουρκοδικτάτορας έπρεπε να είχε πάρει τελεσίγραφο λίγων ωρών και μετά μπουμ. Καπούτ. Στα μερκελικά. Κι όχι να ψάχνουμε την Μέρκελ στις διακοπές της, να μας σιχτιρίζει κιόλα μεμέτικα, που της χαλάμε το αλισβερίσι όπλων που κάνει στα μουλωχτά. Δεν μας σώζει καμιά Μέρκελ, Κυριάκο, ιστορία ξέρεις. Ποτέ δεν μας έσωσαν οι Μέρκελ. Μόνοι μας σωθήκαμε. Είναι η μοίρα μας. Και το μεγαλείο μας.

Να σου πω και κάτι, ρε Κυριάκο; Δεν θέλω να με σώσει καμιά Μέρκελ. Θέλω μόνος μου όχι να σωθώ, αλλά να φοβήσω. Και να νικήσω. ΄Οχι γιατί αγαπώ τον πόλεμο ή είμαι εθνοκάπηλος ή λαοπλάνος. ΄Οχι. Απλά γιατί αυτός είναι δυστυχώς ο μόνος δρόμος. Με δαύτον που οι Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έπλασαν – σαν τον ISIS ένα πράμα – και στήριξαν και τράνωσαν. Γιατί στη διεθνή σκακιέρα, Κυριάκο, δεν λέει πλέον να είσαι “το καλό παιδί με την άψογη χωρίστρα”. Πρέπει να είσαι αυτό που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Ψάλτης στην ταινία του: “Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος”. Και να το λέει ο τουρκοδικτάτορας. Με πόνο…

Πηγή: facebook

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News