Γιατί πολλοί κολυμβητές φορούν 2 σκουφάκια;

12 Αυγούστου, 2016 10:45 ΜΜ
More videos

Το μυστήριο γι`αυτές τις παράξενες «μελανιές» που εμφανίζονται στα σώματα των κολυμβητών έχει πλέον καταρριφθεί. Λέγεται «βεντούζες» και είναι μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή (αρχαιοελληνικών) χρόνων.

Τώρα όμως αγαπητέ αναγνώστη, θα σου κάνω ακόμα μια φαινομενικά εύκολη ερώτηση σχετικά με την Ολυμπιακή κολύμβηση. Ίσως να έχεις προσέξει κολυμβητές όπως η Κέιτι Λεντέκι, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κατέρριψε το δικό της Ολυμπιακό ρεκόρ και στο τέλος της διαδρομής της, αποκάλυψε όχι 1, αλλά 2 κολυμβητικά σκουφάκια. Γιατί 2 και όχι 1; Πόσο εύκολη/δύσκολη γίνεται η κολύμβηση φορώντας 2 σκουφάκια;

skoufakia_Risegr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo, υπάρχουν τουλάχιστον 2 πρακτικοί λόγοι που η Κέιτι και πολλοί άλλοι αθλητές επιλέγουν να κάνουν κάτι τέτοιο: 2 σκουφάκια εφαρμόζουν πιο σταθερά στο κεφάλι του κολυμβητή και τον βοηθούν να μη χάνει σε ταχύτητα.

Δηλαδή:  Όταν ο κολυμβητής φοράει 1 σκουφάκι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, αυτό μπορεί να ζαρώσει και να του προκαλέσει αδράνεια διάρκειας ελάχιστων δευτερολέπτων, χρόνου ικανός για να βρεθεί ο εκάστοτε αθλητής εντός ή εκτός μεταλλίων.

ct-why-olympic-swimmers-wear-two-caps-20160809

Γι`αυτό λοιπόν οι περισσότεροι αθλητές φορούν πλέον και ένα δεύτερο σκουφάκι σιλικόνης και συχνά φορούν και τα γυαλιά τους ανάμεσα στα δύο σκουφάκια. Φυσικά υπάρχουν ακόμα κάποιοι ριψοκίνδυνοι που φορούν μόνο 1 σκουφάκι.

Πηγή: washingtonpostrise

Ακολουθήστε μας στο facebook: