Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
γυναίκαΓιατί όσα ρούχα κι αν αγοράζεις από φθηνές μάρκες δεν είναι αρκετά;

Γιατί όσα ρούχα κι αν αγοράζεις από φθηνές μάρκες δεν είναι αρκετά;

Αν υποθέσουμε πως μια ντουλάπα έχει κατά μέσο όρο 100 ρούχα φοράμε τα 30 από αυτά. Για ποιον λόγο λοιπόν συνεχίζουμε και αγοράζουμε ενώ έχουμε ήδη αρκετά;

γράφει η Πελαγία Χριστάκη

Η Νάνσυ έθεσε μία από τις πιο πιασάρικες ερωτήσεις για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση του τι πραγματικά συμβαίνει και αγοράζουμε αλλά αντί άλλων όταν ξεχυνόμαστε στα μαγαζιά.

Νάνσυ Λ.: Γιατί δεν έχω τίποτα να φορέσω αφού κάθε Σάββατο παίρνω ένα δύο ρούχα από γνωστή αλυσίδα ρούχων και αξεσουάρ; 

Νάνσυ εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, τα έχουμε όλα σε αφθονία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κορεσμός και να κάνουμε άσκοπες αγορές. Παλαιότερα οι γυναίκες ήταν πιο καλοντυμένες γιατί υπήρχε το ράψιμο και δεν υπήρχε το casual ντύσιμο με την σημερινή έννοια.

03df99a44d0879a254493ebdec65b895

Για να μην φανώ νοσταλγός του παρελθόντος και παρεξηγηθώ, μόνο το γεγονός ότι φορούσαν φορέματα νοσταλγώ από τότε και τις καλές μοδίστρες. Στο σήμερα τώρα, το όλο πρόβλημα δεν είναι το ότι ψωνίζουμε αρκετά αλλά το τι.

Για να φτιάξεις μία ολοκληρωμένη συλλογή με ρούχα θα πρέπει πρώτα να δεις τι σου ταιριάζει και πώς θέλεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου νιώθοντας άνετα μέσα στα ρούχα σου μα πιο πολύ νιώθοντας άνετα με με το ότι είσαι μοναδική και αυτό είναι κάτι πραγματικά όμορφο.

Αφού θίξαμε τα πνευματικά προχωρώντας στα πρακτικά ζητήματα μιας ντουλάπας, χρειάζεται να κάνουμε πρώτα μια απογραφή με το τι έχουμε σε παντελόνια, σακάκια, παλτό ,φορέματα , μπλουζάκια, basics και αξεσουάρ.

 

Shutterstock

Tα παντελόνια αποτελούν μια δύσκολή επιλογή και πρέπει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Παντελόνια πάντα χρειαζόμαστε γιατί είμαστε ή σε γραφεία ή σε δουλειές έξω με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολλά για να αλλάζουμε σε καθημερινή βάση. Η καλή εφαρμογή και το μαλακό ύφασμα είνα ισύμμαχοί σου για τις πολλές ώρες στο γραφέιο.

Τα σταθερά τζιν από 100% βαμβάκι φοριούνται όλο το χρόνο. Σακάκια και παλτό αποτελούν επενδύσεις που καλό είναι να μην βιαζόμαστε να τις κάνουμε και να περιμένουμε τις εκπτώσεις έχοντας κάνει μια εκτενή έρευνα. Φορέματα στο φουλ.

Μην τα φοβάσαι ! Είναι η λύση για κάθε μέρα χωρίς πολλή σκέψη. Αν σε τραβούν τα βραδινά ενώ δεν βγαίνεις προτείνω να τα ξεχάσεις και να αγοράσεις όμορφα πρωινά για να είσαι κομψή και άνετη.

cfe3837a0f98bdaeb622bb26d2c81a55

Στα μπλουζάκια προσοχή γιατί δεν είναι ασύνδετα με τα παντελόνια, κάθε μπλουζάκι που αγοράζεις να το σκέφτεσαι σαν ταίρι του κάθε παντελονιού, άκυρες αγορές σε τοπ οδηγούν στο να μένουν στο ράφι γιατί δεν ταιριάζουν μεταξύ τους ή απλά δεν λειτουργούν.

Τα basics ενώ θεωρούμε ότι τους αξίζουν ευτελή φθηνά υφάσματα, είναι πολύ λάθος. Διάλεξε ποιοτικά υλικά που θα αντέξουν στο χρόνο και τα πλυσίματα.

Τα αξεσουάρ είναι το αλατοπίπερο, δεν χρειάζονται ούτε πολλά αλλά όυτε και λίγα «άνοστα».

Βάσω Π.: Πως να φορέσω τα μακριά πουλόβερ;

Θα έλεγα σκέτα Βάσω, με γυμνό πόδι (ή με ελάχιστα ντενιέ καλσόν που δεν φαίνεται) και μπότα ή με νεγκλιζέ από μέσα που για να δώσει μήκος αν δεν είναι αρκετά μακρύ.

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το  I have nothing to wear

[bovary]

Τα πιο σημαντικά