Γιατί ο Κάρολος και η Καμίλα μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό

12 Μαΐου, 2018 1:57 ΜΜ
More videos

Αναμφισβήτητα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισα Καμίλα με την τριήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι για να δείξουν πόσο αγαπάνε την χώρα μας. Μέχρι και τσικουδιές ήπιαν, μέχρι και πεντοζάλη χόρεψαν, αλλά  και εκατοντάδες χέρια απλών ανθρώπων έσφιξαν σπάζοντας κάθε βασιλικό πρωτόκολλο.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Γιατί όλα αυτά; Θα αναρωτιέται κανείς , από τον πιο απλό πολίτη μέχρι και τον πρωθυπουργό που λέει ο λόγος. Νομίζω πως ο Κάρολος τα έκανε όλα αυτά γιατί ήθελε να δείξει πόσο πολύ αγαπά την χώρα μας, έχει άλλωστε και τους απαραίτητους δεσμούς, μαζί μας και δεν αισθάνεται ξένος.

Ήθελε ίσως ακόμη να δείξει ότι έχουμε δίκιο με το θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά πώς να το πει, έστω και αν ο πρόεδρος Δημοκρατίας του το έφερε κάπως με διπλωματικό τρόπο.

Δεν μπορεί να το παραδεχτεί. Τα έκανε όλα αυτά ίσως γιατί ακόμη γνωρίζει το πόσο η Βρετανική οικονομία έχει ανάγκη τα Euro των εκατοντάδων ελληνόπουλων που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της χώρας του και πόσες άλλες χιλιάδες έλληνες εργάζονται κιόλας προσφέροντας εργασία και δύναμη στην οικονομία της Βρετανίας.

Όλα αυτά δεν είναι στις μέρες μας αμελητέα ποσότητα, ούτε φυσικά είναι πλέον το αυτονόητο όταν από την μία είναι η Ελληνική κρίση και από την άλλη, το Brexit.

Όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους, μην νομίζεται πως δεν είναι τίποτα. Και για αυτό το πριγκιπικό ζεύγος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό κατά την παραμονή τους εδώ για να δείξουν έτσι την ευγνωμοσύνη τους και να ανταποδώσουν την υποχρέωση που αισθάνονται εκτός των θεμάτων που σχετίζονται με τις παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών. Γιατί εκτός από αυτά τα μεγάλα, παίζουν ρόλο και τα μικρά, τα καθημερινά , τα ασήμαντα όπως αυτά που περιγράφουμε.

Πηγή: thecaller.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: