Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓιατί κλείνει η Βουλή για 3 ολόκληρες εβδομάδες

Γιατί κλείνει η Βουλή για 3 ολόκληρες εβδομάδες

Ποικίλες συζητήσεις στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια έχει προκαλέσει η απόφαση του προεδρείου της Βουλής -ή, μάλλον, ακριβέστερα του Μεγάρου Μαξίμου– να κλείσει το Κοινοβούλιο για τρεις ολόκληρες εβδομάδες λόγω ευρωκάλπης.

Αμέσως μετά τη μάχη για την ακρίβεια στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η Βουλή θα κατεβάσει ρολά δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ δεν θα ανοίξει παρά μία εβδομάδα έπειτα από αυτές, κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν είθισται.

Συνήθως το Κοινοβούλιο κάνει παύση μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, με πολλούς να σχολιάζουν πως η χρονική επιμήκυνση του διαλείμματος αυτή τη φορά κρύβει σκοπιμότητες. Εξάλλου, δεν πρόκειται για εθνική κάλπη, αλλά για ευρωπαϊκή, επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος.

vouli geniki 1

Αυτό που συζητιέται εντόνως είναι πως απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει την καυτή πατάτα της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της σκανδαλώδους υπόθεσης της διαρροής των δεδομένων των αποδήμων και την κλήση, βεβαίως, της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως.

Σε σχετική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος με βίντεο που ανάρτησε στη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok υποστήριξε πως το Κοινοβούλιο κατεβάζει νωρίτερα ρολά για τρεις λόγους:

«Για να μην κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού η κυρία Κεραμέως, για το έγκλημα των Τεμπών μετά και το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, το οποίο ακόμη, όπως αναφέρει, δεν έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο στη Βουλή, αλλά και για τα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας. Ο,τι και να κάνουν θα απολογηθούν για τη συγκάλυψη στα Τέμπη, την ακρίβεια, το Κεραμέως Gate» αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης.

@harrismamoulakis

❓ Γιατί κλείνουν άρον άρον τη Βουλή; Για τρεις διαφορετικούς λόγους. Ό,τι και να κάνουν, θα απολογηθούν για τη συγκάλυψη στα Τέμπη, την ακρίβεια, το Κεραμέως Gate. Τέμπη Τεμπη_συγκάλυψη ακρίβεια Κεραμεως #tempi #akriveia #keramews #mamoulakis

♬ original sound – Χάρης Μαμουλάκης – Χάρης Μαμουλάκης

Τα πιο σημαντικά