Γιατί οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν ότι ο φετινός θα είναι ο πιο «άγριος» χειμώνας;

5 Νοεμβρίου, 2014 12:52 ΜΜ
More videos

«Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας» – «Ετοιμαστείτε για τον πιο άγριο χειμώνα των τελευταίων 100 ετών» – «Πολικές θερμοκρασίες – Προετοιμαστείτε για τον πιο ″σκληρό″» χειμώνα».  

Αυτοί οι τίτλοι αποτελούν μόνο ένα δείγμα από δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το ίντερνετ, σκορπίζοντας τον… τρόμο σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες που εν καιρώ κρίσης, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν (έντονη ανησυχία για πετρέλαιο, ξύλα στο τζάκι, ρούχα, σόμπες) είναι ότι θα πέσει χειμώνας βαρύς.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»

«Τα σενάρια αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Η είδηση που κυκλοφόρησε παντού ότι έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της δεκαετίας, δεν είναι είδηση. Βασίζεται σε περσινές προβλέψεις», σημειώνει ο ίδιος.

Την είδηση διαψεύδει, μέσω άρθρου, και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός – Μετεωρολόγος FRMetS και Μετεωρολόγος στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ.

Τις τελευταίες ημέρες ο ψυχρός χειμώνας αναφερόταν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, μετεωρολόγο, ή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγή: protothema.gr