Γιατί το φόρεμα της Κέιτ Μίντλετον ήταν ο τέλειος φόρος τιμής στην Νταϊάνα

1 Σεπτεμβρίου, 20179:14 ΠΜ
More videos

Η σημειολογία πίσω από το υπέροχο φόρεμα Prada με το οποίο πήγε η Κέιτ Μίντλετον στον κήπο της Νταϊάνα στο Κένσινγκτον. Η καθόλου τυχαία επιλογή του.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στον κήπο της Νταϊάνα, η οποία πέθανε πριν από 20 χρόνια σαν χτες, η Κέιτ δεν έκανε μια τυχαία εμφάνιση.

Συνοδεύοντας τους γιους της πριγκίπισσας Γουίλιαμ και Χάρι στον λευκό κήπο της Νταϊάνα που έχει δημιουργηθεί στο παλάτι του Κένσινγκτον, η δούκισσα φόρεσε ένα floral φόρεμα Prada αξίας 1.420 λιρών με παπαρούνες τυπωμένες σε όλο το ντεσέν του.

Ομως, η πάντα κομψή Κέιτ δεν ντύθηκε απλά για την περίσταση, αλλά φόρεσε ένα φόρεμα – απόλυτο φόρο τιμής στη γυναίκα που δεν γνώρισε ποτέ.

Καταρχάς, το εκπληκτικό φόρεμά της με τον ψηλό λαιμό και τον μεγάλο φιόγκο, θύμισε μια εμφάνιση της Νταϊάνα τις πρώτες μέρες του γάμου της.

Παράλληλα, το φόρεμα ήταν καλυμμένο με κόκκινες παπαρούνες, ένα φυτό που συνδέεται με τον ύπνο, τον θάνατο και την ανάμνηση εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο λουλούδι έχει συνδεθεί με την Ημέρα Μνήμης, ως ένα κόκκινο σύμβολο των νεκρών του πολέμου και των αιματηρών πεδίων μάχης.

Ενας συμβολισμός που χρονολογείται από το 1915, όταν ένας Καναδός υπολοχαγός μετά την απώλεια ενός φίλου του στη μάχη, εμπνεύστηκε από τις παπαρούνες που είχαν φυτρώσει στα πεδία μάχης, όπως αναφέρεται από τη βρετανική λεγεώνα.

Φωτογραφίες: Reuters

[toc]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News