Γιατί έφυγε ο Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας – Ολο το παρασκήνιο

31 Αυγούστου, 20212:45 ΜΜ

Στις εκπλήξεις του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης, ήταν η ανακοίνωση της αποχώρησης του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας και η αντικατάστασή του από τον Θανάση Πλεύρη.

Αν και η αποχώρηση από το υπουργείο Υγείας του κ. Κικίλια ήταν έκπληξη, καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας ο πρωθυπουργός δεν θα θελήσει να κάνει αλλαγές στην ομάδα που διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η αντικατάσταση του κ. Κικίλια δεν ήταν ακριβώς έκπληξη.

Αφού από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, είχαν φανεί αδυναμίες του Βασίλη Κικίλια να διαχειριστεί ικανοποιητικά ένα τόσο δύσκολο θέμα. Αρχικά, ακριβώς για να μην υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα του υπουργείου Υγείας την ώρα της μάχης και για να ενισχυθεί το team στην κεφαλή του Υπουργείου, επελέγη- στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021- να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τον υπουργό και να αναβαθμιστεί ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος έγινε αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι σε εξέλιξη, αποφασίστηκε ότι ήρθε η ώρα των αλλαγών και τη θέση του Βασίλη Κικίλια παίρνει ο Θανάσης Πλεύρης που έδειξε εξαιρετικές ικανότητες συνεργασίας, όταν ήταν εισηγητής της πλειοψηφίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θεωρείται άνθρωπος που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Θα επικουρείται από τη Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγο και επικεφαλής της πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία, που αναλαμβάνει ως τεχνοκράτης, τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στις εκπλήξεις να προσθέσουμε και την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από το Τουρισμού, που δεν είχε μπει στο ραντάρ των δημοσιογράφων, αφού ο τουρισμός φέτος- παρά την πανδημία- πήγε πολύ καλά και ο κ. Θεοχάρης θεωρείτο ότι θα παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: thetoc.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News