Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε ή να δημοσιοποιήσετε την κάρτα επιβίβασής σας

11 Ιανουαρίου, 2016 9:32 ΜΜ
More videos

Κατά την διάρκεια των πτήσεων πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το διαβατήριο και την κάρτα επιβίβασης, καθώς είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που θα χρειαστούμε για να μπορέσουμε να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο. Βέβαια, κάποιοι δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή στην κάρτα επιβίβασης και έτσι από την χαρά τους που ταξιδεύουν, την βγάζουν φωτογραφία και την ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ή κάποιοι άλλοι την πετάνε με το που σηκωθούν από την θέση τους.

Η κάρτα επιβίβασης περιέχει πληροφορίες όπως, το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον αριθμό της πτήσης και της θέσης, τον αριθμό της πύλης και τον προορισμό της πτήσης.

Γνωρίζατε, ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με την κάρτα επιβίβασης, ακόμα και μετά την επιβίβαση μας; Ο Winston Krone, εγκληματολόγος, εξηγεί ότι η κάρτα επιβίβασης έχει πάνω της ένα bar code με προσωπικές πληροφορίες του επιβάτη, όπως το ονοματεπώνυμό του, την διεύθυνση του σπιτιού του, το e-mail του και τον αριθμό τηλεφώνου. Κατά συνέπεια, ένας χάκερ μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μόλις το bar code της κάρτας επιβίβασης τοποθετηθεί πάνω στον αποκωδικοποιητή, αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες που περιέχει. Και αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες και χρήσιμες για τους χάκερ ή τους κλέφτες.

Για τον λόγο αυτό είναι καλό να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες με την κάρτα επιβίβασης μας, γιατί την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα δεν ξέρετε ποτέ ποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πολύ προσωπικές πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: