Γιατί δεν λειτουργεί ακόμη η ρόδα στο Σύνταγμα;

27 Δεκεμβρίου, 2016 1:39 ΠΜ
More videos

Η τεράστια χριστουγεννιάτικη ρόδα, ύψους 40 μέτρων, που τοποθετήθηκε στο κέντρο για τις γιορτές δεν λειτουργεί ακόμη.

Η εμπλοκή όμως που έχει προκύψει έχει φέρει αμηχανία στους υπευθύνους, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός πήγε «περίπατο»…

Το… «στολίδι» της εορταστικής Αθήνας δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία, ενώ ούτε σήμερα προβλέπεται ότι θα κινηθεί, καθώς υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο Δήμος Αθηναίων έσπευσε να απαντήσει δίνοντας εξηγήσεις για την ακινητοποιημένη ρόδα στο Σύνταγμα.

thanos.pap_

«Η Ρόδα του Συντάγματος θα λειτουργήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της», απαντά ο Δήμος Αθηναίων σε όσους εξέφραζαν τους φόβους τους για την ασφάλεια της ρόδας, που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωση του μέσω facebook, ο Δήμος κάνει λόγο για μια κατασκευή που θα αποτελέσει «πόλο έλξης για τους πολίτες» και μια ακόμη πρωτοβουλία που διατηρεί την ζωντάνια της πόλης.

Σύμφωνα με το NewsIt ιθύνοντες του Δήμου Αθηναίων δήλωσαν ότι η ρόδα θα λειτουργήσει εντός της εβδομάδας και μάλιστα πριν την Πρωτοχρονιά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η χρήση της ρόδας θα είναι δωρεάν κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ εισιτήριο θα υπάρξει μόνο για το διάστημα των δύο επόμενων μηνών, που θα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.

Για να τεθεί η ρόδα σε κανονική λειτουργία όμως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαγνωστική διαδικασία, που διενεργεί ο δήμος για την αποφυγή ατυχημάτων.

«Ο έλεγχος για τη λειτουργία της γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV», καταλήγει η ανακοίνωση.

[cnn] [newsit] [madata]

Ακολουθήστε μας στο facebook: