Γιατί δεν καταργήθηκαν τελικά τα sms;

29 Απριλίου, 2021 5:55 ΜΜ
More videos

Προσωπική απόφαση Μητσοτάκη ήταν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Star, να κρατήσουμε τελικά τα sms ως τις 15 Μαΐου, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί κατάργησής τους.

Παρά τις διάφορες δηλώσεις που είχαν ακουστεί την τελευταία εβδομάδα και από μέλη της κυβέρνησης σχετικά με τον αποχαιρετισμό στο 13033 που θα φέρει το άνοιγμα της εστίασης (με χαρακτηριστικότερη αυτή του Άδωνη Γεωργιάδη πως «έχουμε πρήξει τον κόσμο») τελικά αποφασίστηκε να πηγαίνουμε σε εστιατόρια και café στέλνοντας το κλασικό 6αράκι.

Η ανατροπή έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Star. «Ανατροπή πραγματικά, αφού το απόγευμα το αποφάσισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρά της εισηγήσεις που δεχόταν για κατάργηση των sms» εξήγησε η δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

«Με το σκεπτικό ότι πρέπει να υπάρχει ένα φρένο και δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα της απόλυτης χαλάρωσης. Από την μια είναι απολύτως κατανοητό, από την άλλη η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική με όλο τον κόσμο να είναι στους δρόμους. Ποιος θα έχει την ευθύνη για την τήρηση αυτών των μέτρων; Η αστυνομία, η οποία από το πρωί ελέγχει διόδια, δρόμους και καταστήματα, όλη την ημέρα δηλαδή και τώρα θα πάει και όλη την νύχτα η αστυνομία ή τουλάχιστον μέχρι τις 11 και το βράδυ.

»Έτσι στους ελέγχους θα προσθέσει το μήνυμα για την εστίαση, αν τηρείται η απαγόρευση της μουσικής, αν κλείνουν τα καταστήματα στις 22:45, αν υπάρχουν όρθιοι, αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά να πάει και στα υπαίθρια πάρτι, τα οποία μπορεί να αυξηθούν αν κάποιος έχει πιει δυο ποτηράκια και τον βγάλουν στις 22:45 από ένα κατάστημα. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι πόσες απαγορεύσεις έχεις, αλλά πόσες μπορείς να εφαρμόσεις και όλο αυτό πια, μοιάζει πολύ δύσκολο, μην κρυβόμαστε», κατέληξε το ρεπορτάζ του Star.

Ακολουθήστε μας στο facebook: