Γιατί χιλιάδες γυναίκες δημοσιεύουν selfies με πασαλειμμένα τα χείλη τους με κραγιόν;

30 Ιανουαρίου, 2015 1:09 ΠΜ
More videos

Το #SmearforSmear δεν είναι ακόμη ένας ιντερνετικός χαβαλές

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί από ευρωπαϊκούς φορείς ως εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου.

Το #SmearforSmear είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε στα social media από μαι οργάνωση στην Μεγάλη Βρετανία και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των γυναικών κατά του τραχήλου της μήτρας.

Οι γυναίκες που έχουν πασαλείψει το κραγιόν στα χείλη τους, απευθύνουν έκκληση στις άλλες γυναίκες σχετικά με το απαραίτητο και σωτήριο τεστ Παπανικολάου για την ανίχνευση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Όσε κάνουν το τεστ, φωτογραφίζονται και μπορούν αν θέλουν να κάνουν tag φίλες τους “προκαλώντας” τες να κάνουν το ίδιο.

Μπορεί να μοιάζει σαν έναν ακόμη ιντερνετικό χαβαλε, αλλά αν έστω και έτσι μερικές χιλιάδες γυναίκες κάνουν το τεστ, τότε είναι σημαντικό. Μόνο το 25-30% των Ελληνίδων κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ενοχοποιείται για τη νόσο, είναι μόνο 35% σε όλες τις ηλικίες.

782975_lip4 782976_lip2 782977_lip11 782978_lip9 B8OMddeCEAAfThF B8M08-WCIAE3MUd B8MOTWJIUAEw9c4

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: