Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης για self και όχι rapid test στο ρεβεγιόν;

21 Δεκεμβρίου, 20219:29 ΜΜ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση για γιορτές με self test, αφού πρώτα ζύγισε τα υπέρ και τα κατά για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και έκρινε ότι θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν πως οι εμβολιασμένοι θεωρούν άδικο το να υποβληθούν σε rapid test και μάλιστα με δικό τους κόστος.

Παράλληλα, ένα τέτοιο μέτρο θα υπονόμευε και τη βασική στρατηγική της κυβέρνησης για ελευθερίες στους εμβολιασμένους.

Επιπλέον, λήφθηκε υπόψη και η πίεση που θα δημιουργούταν σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα τις 2 τελευταίες ημέρες του χρόνου (30 και 31 Δεκεμβρίου)

Έτσι, ο πρωθυπουργός απέρριψε την εισήγηση του υπουργείου Υγείας, αν και υπουργοί της κυβέρνησης τη συζητούσαν δημόσια και την επεξεργάζονταν στο παρασκήνιο.

Προτίμησε, κατά το κοινό λεγόμενο, να τους «αδειάσει» και να επιλέξει την αυστηρή σύσταση για self test την Πρωτοχρονιά.

Ωράριο σε εστίαση, τηλεργασία και μέτρα για ανεμβολίαστους μετά τα Φώτα

Παρασκήνιο υπήρχε, όμως, και σε επίπεδο Επιτροπής καθώς οι ειδικοί ενημερώθηκαν για την πρόταση για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test για όλους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Μετά την απόφαση για δωρεάν self test φαίνεται πως η απόφασή της για συνεδρίαση δεν κρίθηκε αναγκαία και αναβλήθηκε

Πάντως, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά, εφόσον κριθεί αναγκαία από την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον.

Αυτά είναι το ωράριο στην εστίαση και την ψυχαγωγία και η υποχρεωτική τηλεργασία. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία των σχολείων θα γίνει κανονικά.

Εφόσον, όμως, πάμε σε νέα μέτρα θα εξεταστούν και άλλοι περιορισμοί, κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News