Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης»

21 Νοεμβρίου, 2018 6:19 ΜΜ
More videos

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουτάρη έγινε στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αύριο – Επικαλείται προσωπικούς λόγους για την απόφασή του να μην διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, ο Γιάννης Μπουτάρης, σε κλειστή συνάντηση με τους αντιδημάρχους, που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της “Πρωτοβουλίας”, ενώ αύριο στις 12 ο κ. Μπουτάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του, σύμφωνα με το thestival.gr, φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Πληροφορίες των τοπικών μέσων της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι ο κ.Μπουτάρης είχε επικοινωνία τόσο με την Φώφη Γεννηματά, όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη που θα στήριζαν την υποψηφιότητά του, ενώ παραμένει άγνωστο αν έχει γίνει τέτοια επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό.