Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΓιάννης Μακρής: Φωτογραφίες ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός

Γιάννης Μακρής: Φωτογραφίες ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός

Πέντε δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε στον δολοφόνο για να εκτελέσει την αποστολή του: Να πέσει νεκρός ο Γιάννης Μακρής.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση έξω από το σπίτι του «Αυστραλού», στην Βούλα, δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί. Ο άνθρωπος που τόσο μεθοδικά τον πλησίασε και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ, δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Κι ενώ οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και να εντοπίσουν τον άνδρα με το τζόκεϊ, νέες φωτογραφίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από το αιματηρό περιστατικό.

Εικόνες που δείχνουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του 46χρονου. Τις δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής και σε αυτές φαίνεται ο Γιάννης Μακρής να πλησιάζει το αυτοκίνητό του.

Όπως γνωρίζουμε εξαρχής, ετοιμαζόταν να μεταβεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Φτάνει στο όχημά του και ξαφνικά εμφανίζεται ο εκτελεστής. Ρίχνει τις πρώτες τέσσερις σφαίρες. Ο Γιάννης Μακρής φαίνεται στην συνέχεια να βγαίνει από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να προστατευτεί. Ο δολοφόνος επιστρέφει και τον «αποτελειώνει»…

Δείτε της φωτογραφίεςΓιάννης ΜακρήςΓιάννης Μακρήςmakrhs fwto dolofonia 1111 3makrhs fwto dolofonia 1111 4makrhs fwto dolofonia 1111 5

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα η Καθημερινή είχε παρουσιάσει και βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της δολοφονίας…

Δείτε το

Γιάννης Μακρής: Στο «μικροσκόπιο» η σχέση του με τον δολοφονημένο Σπύρο Παπαχρήστο

Τις σχέσεις που φημολογείται πως είχε ο Γιάννης Μακρής, με τον επίσης δολοφονημένο πρώην ΕΚΑΜιτη Σπύρο Παπαχρήστο ερευνούν πλέον οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Σπύρος Παπαχρήστος είχε δολοφονηθεί από αγνώστους την Πρωτομαγιά, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Νωρίτερα είχε γευματίσει στο ίδιο κατάστημα με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, όπου είχαν συζητήσει για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο «νησί των ανέμων».

Η διασύνδεση με τον Παπαχρήστου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μακρής μέσω της εταιρείας του, σχεδίαζε εκείνη την εποχή την επέκταση του στην “χρυσοφόρα” νύχτα της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ως “άρμα” τις πολλές και υψηλές διασυνδέσεις που είχε – και όχι μόνο εκεί –  ο δολοφονημένος πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου.

Ίσως λοιπόν μετά την εκτέλεση του Παπαχρήστου ο Γιάννης Μακρής να κατάφερε να βρει την άκρη να χωθεί στα “χρυσοστολισμένα” σοκάκια της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να υπογράφει σε βάρος του “συμβόλαιο θανάτου”.Γιάννης Μακρής

Άλλωστε ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως η δολοφονία του “Αυστραλού” έγινε την ημέρα εγκαινίων της νέας του εταιρείας φύλαξης και συνοδείας προσώπων αλλά και κτιρίων και χώρων διασκεδάσεις. Λέγεται πως η νέα εταιρεία του Μακρή θα ήταν αυτή με την οποία θα έπαιρνε τα χρυσά συμβόλαια φυλάξης χώρων και προσώπων στην Μύκονο.

Παράλληλα βέβαιη θεωρείται από τους Αστυνομικούς, η «διείσδυση» του θύματος στην παραλιακή λεωφόρο, προσφέροντας υπηρεσίες φυλάξης κέντρων διασκεδάσης και συνοδείας υψηλών προσώπων.

Παίζει πάντα το… Αυστραλιανό σενάριο

Παράλληλα από το “κάδρο” των ερευνών δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το “συμβόλαιο θανάτου” για τον Γιάννη Μακρή να υπογράφηκε στην μακρινή Αυστραλία, καθώς η βεντέτα του με την μεγάλη οικογένεια της μαφίας, όπως χαρακτηρίζουν την Λιβανέζικη οικογένεια Ιμπραχίμ τα Αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης, είναι σφοδρή και αιματηρή, γεμάτη με απόλυτο μίσος και επιθυμία για εκδίκηση.

Άλλωστε όταν ο Γιάννης Μακρής δραστηριοποιούνταν στην Αυστραλία, όπου και γεννήθηκε, τα “συμβόλαια θανάτου” μεταξύ των δυο οικογενειών, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην νύχτα του Σίδνεϊ, ήταν συνεχόμενα.

Για το λόγο αυτό, πριν από δυο χρόνια κλιμάκιο Αστυνομικών των Μυστικών Υπηρεσιών τις Αυστραλίας, είχε έλθει στην χώρα μας και μάλιστα επίσημα, αναζητώντας στοιχεία για την δραστηριότητα του Γιάννη Μακρή στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό οι Έλληνες Αστυνομικοί, ενεργοποιώντας την συνεργασία με την Interpol, ζητούν από την Αστυνομία της Αυστραλίας και τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες, όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για τις κινήσεις του Γ. Μακρή όταν διέμενε μόνιμα στο Σίδνεϊ.

Άλλωστε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ενημερωτικών δικτύων της Αυστραλίας για την δολοφονία Μακρή είναι μεγάλο, καθώς έχουν στείλει τους εμπειρότερους ανταποκριτές τους, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός, καθώς το όνομα Μακρής στο Σίδνεϊ είναι συνώνυμο με την μαφία, όπως λένε οι ίδιοι σε συνεντεύξεις που έχουν δώσει σε Ελληνικά Μέσα Ενημερώσεις.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου/newsit
Φωτογραφίες από: Έθνος της Κυριακής

Τα πιο σημαντικά