Γιάννης Αντετοκούμπο: Συγκίνηση και ανατριχίλα στο Eurobasket από παιδί με τεχνητό πόδι – «Ελπίζω να γίνω σαν τον Greek Freak»

8 Σεπτεμβρίου, 2022 2:42 ΠΜ
More videos

Η ελπίδα, η τύχη, η αλήθεια και η μπάλα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Έχουν απρόβλεπτη πορεία και σε βρίσκουν ακόμα κι όταν δεν το περιμένεις. Για αυτό και πρέπει πάντα να ελπίζεις…

Έτσι κι ένα παιδί με καταγωγή από την Αιθιοπία και πλέον Ιταλός πολίτης συγκλόνισε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο Mediolanum Forum του Μιλάνο πριν τον αγώνα με την Ουκρανία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.

«Ελπίζω να γίνω σαν τον Greek Freak»

«Γεννήθηκα στην Αιθιοπία, είμαι Ιταλός, ελπίζω να γίνω σαν τον Greek Freak», έγραφε το μήνυμα του φανατικού φίλου του Γιάννη Αντετοκούμπο.

Ζωή σαν μυθιστόρημα

Η μεγάλη ελπίδα της ζωής του νεαρού Ιταλού είναι να ζήσει το όνειρο του Γιάννη Αντετοκούμπο. Γνωρίζοντας καλά τη μυθιστορηματική εξέλιξη της ζωής του θρυλικού Γιάννη ελπίζει να ζήσει και ο ίδιος το δικό του όνειρο. Ενιωσε πως έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Με τεχνητό μέλος

Ο νεαρός με το τεχνητό κάτω μέλος αλλά περίσσια περηφάνια, θέληση και πίστη συγκίνησε τους πάντες με το μήνυμα που έγραψε ο ίδιος σε ένα χαρτόνι.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Ετοίμασε με φροντίδα και κόπο τη δημιουργία του. Με υπερηφάνια κράτησε υψωμένο το χαρτόνι για πολύ ώρα στέλνοντας το πιο δυνατό και πιο ανθρώπινο μήνυμα όχι μόνο σε κάθε γωνιά του Mediolanum Forum, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ελπίζουν όλοι

Τα επιτεύγματα του Γιάννη δεν περιορίζονται στους μπασκετικούς όρους αλλά σε ένα παραμυθένιο σενάριο του ιδανικού και της προσδοκίας, της ελπίδας για ζωή ακόμα και για εκείνους που ξεκινούν από “χαμηλά” για να ζήσουν το όνειρο τους.

Το φαινόμενο Αντετοκούμπο

Αυτό το μήνυμα στέλνει και ο νεαρός Ιταλός. Αυτό ελπίζει να ζήσει και αυτή είναι η μεγάλη υπεραξία του φαινομένου Αντετοκούμπο που ήδη έγινε κινηματογραφική ταινία.

Οι αξίες της μεγάλης Ελλάδας

Πλάι του φουσκώνουν από χαρά και υπερηφάνεια όλοι οι Έλληνες. Όχι μόνο γιατί υπογράφει κάτω από σερί νικών μέσα στο παρκέ, αλλά διότι σε κάθε του έκφραση, σε κάθε του κίνηση, ο “Γιάννης” εκφράζει τα ιδεώδη, την ιστορία και τις αξίες της μεγάλης Ελλάδας.