Γιάννα Αγγελοπούλου: «Θέλουμε την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια- Ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων»

9 Οκτωβρίου, 2020 11:55 ΠΜ
More videos

Έχοντας πάει ήδη σε 29 μέρη ως προέδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και σκοπεύοντας να πάει σε άλλα τόσα, η Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας στο Evening Report και τον Γιώργο Κουβαρά, καθιστά σαφές ότι θέλει οι δράσεις της Επτροπής να έχουμε μια αποτύπωση στο μέλλον. «Δηλαδή, το 2030 να λέμε αυτό έγινε στον εορτασμό για τα 200 χρόνια, το 2021».

Η κυρία Αγγελοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των ημερών, την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή :  «Υπάρχει κράτος δικαίου, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν δικαστές που απονέμουν δικαιοσύνη. Αυτό για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί καταρχήν δείχνει ότι ξεπεράσαμε την εποχή όταν υπάρχουν πολιτικά και μπαίνουν μέσα κερδοσκόποι. Αυτοί που θέλουν να παρασύρουν τον κόσμο, αυτοί που θεωρούν ότι είναι δικό τους προνόμιο να έχουν την ελληνική σημαία. Εμείς θέλουμε να έχουμε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας. Πηγαίνουμε στην περιφέρεια έχουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια. Δεν είναι προνόμιο των λίγων ο πατριωτισμός, δεν είναι δική τους αρετή».

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» απάντησε ερωτώμενη σχετικά με τις συνθήκες όπου η Επιτροπή προωθεί τις δράσεις της εν μέσω πανδημίας. 

«Πάμε στην περιφέρεια γιατί ο εορτασμός των 200 ετών μας αφορά όλους. Είμαστε όλοι οι Έλληνες, θέλουμε να γιορτάσουμε 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και βρίσκουμε τον τρόπο. Και βρίσκουμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την περιφέρεια γιατί κάναμε μία αρχή η οποία έχει να κάνει με τη στρατηγική μας: Να μη μείνει εορτή των λίγων ή εορτή των εκλεκτών. Η στρατηγική μας ήταν να ζητήσουμε από την κοινωνία να μας δώσει εκείνη τον τρόπο, το πως θέλει να τιμήσουμε αυτή την επανάσταση», συμπλήρωσε.

«Δεν παίρνουμε κρατικό χρήμα. Οι δράσεις πραγματοποιούνται μέσω χορηγιών», υπενθύμισε για άλλη μια φορά. 

Οι σχέσεις με τους πολιτικούς:

«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώνεται συχνά με report για την πορεία μας. Έχω πολύ καλή σχέση και με την αντιπολίτευση.

Τα πάω καλά με όποιον αγαπάει την Ελλάδα. Η θεσμική μου θέση είναι να επικοινωνώ με αυτούς που ο κόσμος ψήφισε να τον εκπροσωπούν».

Για τον Πρωθυπουργό ανέφερε:

«Όταν ένας άνθρωπος έχει όραμα και δουλεύει για το όραμα του, αυτό τραβάει την προσοχή του κόσμου. Παλιά υπήρχαν άλλα προβλήματα και άλλες ανάγκες. Σήμερα θέλεις να δεις τον ηγέτη σου να έχει όραμα να έχει γνώσεις και να κινητοποιεί τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ προετοιμασμένος και έχω συνεργαστεί με πολλούς».

«Για μένα το θέμα έχει ξεφτίσει. Δεν είχα ποτέ τη φιλοδοξία να προσφέρω στη χώρα μου για να περιμένω κάτι ως αντίδωρο» απάντησε σχετικά με το αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον.