Γιάννα Αγγελοπούλου: Η εμφάνισή της στην Πινακοθήκη -Ρούχα με έντονο συμβολισμό της επετείου

24 Μαρτίου, 2021 8:13 ΜΜ
More videos

Με ενδυμασία που απηχεί στην περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης εμφανίστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κατέφθασε έξω από την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη λίγα λεπτά αφότου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η εμφάνιση της Γιάννας Αγγελοπούλου ξεχώρισε μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με μπλε παντελόνα και γόβες στον ίδιο χρωματισμό, η κυρία Αγγελοπούλου επέλεξε ένα ιδιαίτερο λευκό πουκάμισο με όγκο στα μανίκια και παραδοσιακό αμάνικο επενδύτη.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» φορούσε σκουλαρίκια πιστό αντίγραφο εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη από το εργαστήριο κοσμημάτων Σπύρου και Κατερίνας Κούκου.

Ο αμάνικος επενδύτης που φόρεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Το ενδυματολογικό κομμάτι που έδωσε πιο έντονα τον τόνο της επετείου ήταν ο αμάνικος επενδύτης. Πρόκειται για επενδύτη πιρπιρί Ιωαννίνων, δάνειο από το μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων, το οποίο διαθέτει πολλά παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με αμάνικο επενδύτη πιρπιρί Ιωαννίνων

Πιο συγκεκριμένα, τον επενδύτη δάνεισε στη Γιάννα Αγγελοπούλου η πρόεδρος του μουσείου, Ελένη Μάουζη Τσαλδάρη. Λεπτομέρεια στην εμφάνισή της, η ασημένια ηπειρώτικη πόρπη από ασημοτεχνίτες των Ιωαννίνων.

Θυμίζουμε πως ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.