Γιαννίτσης: «Η κυβέρνηση έδωσε βοηθήματα σε ανθρώπους με 800 ευρώ εισόδημα»

6 Μαρτίου, 2018 12:37 ΠΜ
More videos

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας πριν δύο μέρες, σε πάνελ για τις ανισότητες και την παγκοσμιοποίηση κατά τη 2η ημέρα του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως εξήγησε, ο κ. Γιαννίτσης, παλαιότερα οι φτωχοί στην Ελλάδα ήταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι…. Πλέον όμως είναι τα νοικοκυριά με ανέργους, σε κάποια από τα οποία δεν μπαίνει κανένας μισθός.

Σε αυτό το σημείο, υπενθύμισε ότι «πρόσφατα δόθηκε βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ένα εισόδημα, 400, 600 ή 800 ευρώ και αυτοί που δεν έχουν κανένα εισόδημα δεν πήραν τίποτα», ασκώντας εμμέσως κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της.

Στην συνέχεια, επισήμανε, ότι είναι αναγκαία η χάραξη βιομηχανικής πολιτικής που να αφορά, εν γένει, το παραγωγικό σύστημα. Όπως συμπλήρωσε, η βιομηχανική πολιτική απαιτεί την ανάδειξη στόχων και την εκ νέου ιεράρχηση επιλογών, καθώς σήμερα η Ελλάδα εγκλωβίζει το ανθρώπινο δυναμικό στην υποαπασχόληση, στην αυτοαπασχόληση, την παραοικονομία, οδηγώντας το, εν τέλει, εκτός χώρας.

Η ποιότητα και το είδος των επενδύσεων, και η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι ορισμένοι από τους τομείς όπου θα πρέπει να δοθεί έμφαση. Πρόσθεσε, τέλος, ότι στοίχημα αυτής της χώρας μας είναι να πιάσει τη φοροδιαφυγή.

[thecaller]

Ακολουθήστε μας στο facebook: