Γιαμαρέλλου: «Ο Θεός ξέρει μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα»

17 Δεκεμβρίου, 2020 4:03 ΜΜ
More videos

«Ο Θεός ξέρει»! Αυτήν την νέα επιστημονική άποψη εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής Λοιμωξιολόγων υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, όταν ρωτήθηκε μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα.

Επισήμανε όμως ότι η χρήση της προστατεύει και από λοιπές ασθένειες, όπως η γρίπη.

Παράλληλα, η καθηγήτρια, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε ότι η ελπίδα είναι το εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Αναφερόμενη στους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί, η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι το θέμα έγκειται στο να πειστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο, ενώ και αφού συμβεί αυτό, δε σημαίνει ότι θα αποχωριστούμε τη μάσκα.

Σχετικά με τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι «καλύτερα ο καθένας να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του», καθώς «η αυξημένη κινητικότητα είναι η κύρια αιτία μετάδοσης του ιού».

H καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου έχει προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις με δηλώσεις της σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, οι οποίες πολλές φορές επικαλούνται την πίστη και όχι την επιστήμη.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δήλωσή της ότι συνεχίζει να λαμβάνει την θεία λειτουργία.

-«Ασφαλώς. Ούτε συζήτηση. Μιλάμε όμως μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά