Γιαγιά από την Κρήτη έχει 100 ανίψια, εγγόνια και δισέγγονα

13 Σεπτεμβρίου, 2020 9:54 ΜΜ
More videos

Μια συγκλονιστική φωτογραφία με μια γιαγιά από την Κρήτη κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Η Μανούσαινα αποφάσισε να «μονιάσει» όλη η στενή οικογένεια και να ξαναδεί τους συγγενείς και τους απογόνους της όλους μαζί, με το να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Και μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Αλλά εδώ σε μια φωτογραφία είναι όλη η ευτυχία! Η Μαρία Παρασύρη -Κλίνη (Μανούσαινα) πρόσφατα είχε μια ιδέα για την οποία κανένας από τους σχεδόν 100 απογόνους της δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση.

«Να μαζευτείτε όλοι μαζί, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, ανήψια να σας δώ! Θέλω να μονιάσομε! Θέλω να είμαστε όλοι μαζί», τους είπε. Κανένας δεν της χάλασε το χατίρι. Πρόσφατα έγινε η συνάντηση σε «ουδέτερο χώρο», στο Γενί Γκαβέ, όχι στα Ζωνιανά όπου μένει η 81χρονη Μανούσαινα είδε σχεδόν όλους να έρχονται από όλη την Κρήτη για να τη συναντήσουν.

Περίπου 100 είναι όλοι μαζί. Τα παιδιά της, ο αδερφός της, τα πρώτα ανίψια, τα εγγόνια, τα δισέγγονα. Και σίγουρα θα δει και μερικά τρισέγγονα ακόμη διότι ορισμένες δισεγγονές της ετοιμάζονται για να παντρευτούν. «Αυτή είναι η λύση και για την Ελλάδα, μια Μανούσαινα», έλεγε ένας εγγονός υπονοώντας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας που βέβαια στα Ζωνιανά το έχουν λύσει καθώς η μέση οικογένεια έχει πέντε και έξι παιδιά!

«Φέρε επαέ τα κοπέλια, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μόνο να βγάλομε μια φωτογραφία, άλλοι δεν χωρούνε», όρισε. Και πήγαν όλοι να φωτογραφηθούν με τη γιαγιά! «Και να φανταστείτε ότι από τη φωτογραφία λείπουν μερικά, γύρω στα εφτά με οχτώ εγγόνια ακόμα», έλεγαν τα παιδιά της που συμπλήρωναν ότι είναι μια τυπική Ζωνιανή οικογένεια, αν και μπορεί άλλοι να έχουν περισσότερους απογόνους και από τη Μανούσαινα!

Πηγή: cretalive