Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΓια το «άφυλο» αρκουδάκι Γουίνι επέλεξε να μιλήσει η Σακελλαροπούλου σε 9χρονα...

Για το «άφυλο» αρκουδάκι Γουίνι επέλεξε να μιλήσει η Σακελλαροπούλου σε 9χρονα παιδιά

Δεν πέρασε απαρατήρητη η κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να μιλήσει σε 9χρονα παιδιά για το αρκουδάκι Γουίνι (Winnie) της γνωστής σειράς βιβλίων φαντασίας, λέγοντάς τους δεν είναι ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό, είναι άφυλο.

clementoni disney winnie the pooh my first puzzle 3 6 9 12 pieces

Όλα ξεκίνησαν όταν η Πρόεδρος βρέθηκε με μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης στην παιδική γωνιά της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λοιπόν αφού τα παιδιά της μίλησαν για τα βιβλία που αγαπούν, εκείνη αφού τα άκουσε, τους μίλησε και για τις δικές της προτιμήσεις, ανάμεσά τους και για τη «Winnie the Pooh» («Γουίνι το Αρκουδάκι»). Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το αρκουδάκι Winnie-the-Pooh έχει όνομα και αρσενικό και θηλυκό. Και αυτό είναι που έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή. Δεν ήθελαν να δώσουν όνομα ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό και έδωσαν και τα δύο. Ήταν πολύ νωρίς αυτά όταν γράφτηκαν σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα εδώ:

Η έμμεση προώθηση από την αρχηγό του ελληνικού κράτους προς παιδιά που δεν έχουν ολοκληρώσει πλήρως την προσωπικότητά τους μιας unisex κοινωνίας χωρίς διακριτά φύλα, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο για παράδειγμα να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Πόσο κρίμα, που «η Γουίνι ο Που» δεν φοράει και μαντήλα. Θα ήταν το τέλειο πρότυπο της «προοδευτικής» ατζέντας».

stigmiotypo 2021 12 04 12.37.20

Ποιος είναι ο Γουίνι

Για την ιστορία, ο Γουίνι το Αρκουδάκι είναι φανταστικός χαρακτήρας, που τον δημιούργησε ο Άγγλος συγγραφέας Α. Α. Μιλν. Ξεκίνησε με σειρά βιβλίων, το πρώτο εκ των οποίων εκδόθηκε 1924. Ο Μιλν ονόμασε τον ήρωα Γουίνι, από ένα αρκουδάκι που είχε ο γιος του. Μάλιστα, πολλοί από τους χαρακτήρες, πήραν το όνομά τους από τα παιχνίδια του γιου του συγγραφέα, Κρίστοφερ. Ο Κρίστοφερ, είχε ονομάσει ο ίδιος το αρκουδάκι Winne από μία μαύρη αρκούδα που συχνά επισκεπτόταν στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου.

winnie the pooh 2x20 el play for future ocsf6na

Στα βιβλία του Μιλν ο Γουίνι, είναι ένα αφελές και αργόστροφο αρκουδάκι που είναι όμως πολύ φιλικό και συμπονετικό προς τους άλλους. Συχνά, παρόλο που δε διακρίνεται για την ευστροφία του, έχει πολύ έξυπνες ιδέες, οι οποίες βασίζονται στη κοινή λογική. Λατρεύει το μέλι, έχει έντονη ποιητική φλέβα και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός.Τα πιο σημαντικά