Για πρώτη φορά στον κόσμο τρανσέξουαλ παρουσίασε δελτίο ειδήσεων

27 Μαρτίου, 20187:56 ΜΜ

Η πρώτη τρανσeξουαλ παρουσιάστρια ειδήσεων του Πακιστάν παρουσίασε το πρώτο της δελτίο ειδήσεων, αφού πρώτα είχε περπατήσει στην πασαρέλα μιας επίδειξης μόδας.

Η Μάρβια Μαλίκ εμφανίστηκε στο τοπικό κανάλι Kohenoor TV το Σάββατο, αφού έγινε πρώτα το πρώτο τρανσeξουαλ μοντέλο που συμμετείχε στην ετήσια επίδειξη μόδας Pakistan Fashion Design Council.

Παρόλο που η 21χρονη είναι περήφανη για την πορεία της και για το κύμα αλλαγής που έφερε στην χώρα της έχει δεχθεί πολλές προειδοποιήσεις ότι δεν θα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Δείτε το βίντεο

Η πρώτη τρανσeξουαλ παρουσιάστρια ειδήσεων του Πακιστάν, Μάρβια Μαλίκ, στην παρουσίαση του πρώτου της δελτίου ειδήσεων.

Η Μαλίκ υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί αμέτρητα θετικά τηλεφωνήματα και μηνύματα για τον καινούργιο της ρόλο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη ζωή της που πάλευε να επιβιώσει.

“Απολαμβάνω μεγάλης εκτίμησης από τον κόσμο της μόδας από την στιγμή που περπάτησα στην πασαρέλα πριν από 2 εβδομάδες και τώρα αυτό… είναι πολύ συγκινητικό”, ανέφερε η Μαλίκ.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση του Πακιστάν ψήφισε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των τρανσeξουαλ. Αυτό σημαίνει ότι οι τρανσeξουαλ δεν θα χρειάζεται να περνάνε μπροστά από μια ιατρική επιτροπή για να επιβεβαιώσουν το φύλο τους.

Παρόλα αυτά στην πράξη οι τρανσeξουαλ εξακολουθούν να περιθωριοποιούνται και να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εκπαίδευση και την εργασία.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News