Για πρώτη φορά τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο η ελληνική γυμναστική!

21 Μαρτίου, 20221:06 ΠΜ

Ο ομορφότερος επίλογος γράφτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, στο Φάληρο, με ένα ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό από την Παναγιώτα Λύτρα στις κορύνες και με άλλο ένα «ασημένιο» πλασάρισμα στο βάθρο από την Εθνική ανσάμπλ στους τελικούς οργάνων, που ανέβασε την συνολική συγκομιδή της χώρας μας στα τρία μετάλλια.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος, που όμοιά της δεν είχε φιλοξενηθεί την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα, συμμετείχαν κορυφαίες αθλήτριες από 16 χώρες και τρεις ηπείρους, προσφέροντας ένα μοναδικό σόου, μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα από 1.500 φιλάθλους που γέμισαν τις εξέδρες στον μέγιστο επιτρεπόμενο βαθμό.

Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) πλημμύρισε από κόσμο την Κυριακή (20/03) για την τελευταία ημέρα των αγώνων, που χαρακτηρίστηκε από έντονες συγκινήσεις και πρωτοφανείς αγωνιστικές επιτυχίες για τις Ελληνίδες αθλήτριες.

Η Παναγιώτα Λύτρα στην παρθενική της εμφάνιση στον θεσμό έγινε η πρώτη Ελληνίδα εκπρόσωπος του ατομικού που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, καθώς τερμάτισε 3η στις κορύνες με 29,750 βαθμούς, έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση. Επιπλέον, στον αντίστοιχο τελικό της μπάλας κέρδισε την 5η θέση με 29,700 βαθμούς, σημειώνοντας και στα δύο όργανα μεγάλη βελτίωση συγκριτικά με τους προκριματικούς.

Με το πιο θερμό χειροκρότημα επιβραβεύθηκε και η Εβίτα Γιαννοπούλου, που ήταν επίσης παρούσα στον τελικό με τις κορύνες και κατέλαβε την 7η θέση με 25,800 βαθμούς, στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνή διάκριση της καριέρας της.

Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση θα συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία της η νεανική ελληνική ομάδα του ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό του προγράμματος με 3 κορδέλες / 2 μπάλες με εξαιρετική εικόνα και 24,250 βαθμούς, ενώ έμεινε οριακά εκτός τριάδας στον αντίστοιχο τελικό στα 5 στεφάνια (4η με 26,600 βαθμούς).

Η Εθνική ανσάμπλ αποχαιρέτησε έτσι τη διοργάνωση με δύο μετάλλια, αφού είχε ήδη κερδίσει το ασημένιο και στον σύνθετο αγώνα που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (19/03).

Από δύο χρυσά μετάλλια κέρδισαν στους τελικούς οργάνων του ατομικού η Ιταλίδα Σοφία Ραφαέλι (33,150 β. στην μπάλα, 32,450 β. στις κορύνες) και η Ισραηλινή Ντάρια Αταμάνοφ (32,700 β. στο στεφάνι, 31,300 β. στην κορδέλα), ενώ στο ανσάμπλ το «2 στα 2» έκανε η εθνική ομάδα του Ισραήλ (27,700 β. στα 5 στεφάνια, 28,600 β. στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες).

Το ραντεβού ανανεώνεται πλέον για τον Μάρτιο του 2023 και το δεύτερο από τα τρία Παγκόσμια Κύπελλα που έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας μέσα στον Ολυμπιακό κύκλο 2022-2024, με την ελπίδα ότι την ερχόμενη χρονιά οι συνθήκες θα επιτρέψουν μία ευρύτερη αγωνιστική εκπροσώπηση, μέσα σε κλίμα φιλίας και αλληλεγγύης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News