Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
επικαιρότηταΓια πρώτη φορά Αυστραλός πρωθυπουργός γιορτάζει το Πάσχα με Έλληνες ομογενείς

Για πρώτη φορά Αυστραλός πρωθυπουργός γιορτάζει το Πάσχα με Έλληνες ομογενείς

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που παρευρέθηκε στον εορτασμό της Ανάστασης από την Ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Σίνδεϋ. Της λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πριν την λειτουργία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως, τον καλωσόρισε ενώπιον του λαού, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για τον Ελληνισμό και τον ίδιο η παρουσία του πρώτου της χώρας στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Scott Morrison ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook τις ευχές του για καλό Πάσχα στους Έλληνες ομογενείς μαζί με φωτογραφίες από την τελετή.

Η ανάρτησή του Αυστραλού πρωθυπουργού
Εύχομαι στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα της Αυστραλίας ένα ασφαλές, χαρούμενο και άγιο Πάσχα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Τζένη κι εγώ ήμασταν στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στην Πασχαλινή Υπηρεσία της Ελληνορθόδοξης Ενορίας στην Κογκάρα του Σίδνεϊ χθες βράδυ.

Σε όλη την Αυστραλία, η Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα έχει επιδείξει μεγάλη δύναμη και ενότητα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις τον περασμένο χρόνο.

Ήταν υπέροχο να βλέπεις οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα να έρχονται ξανά μαζί για να γιορτάσουν το Ορθόδοξο Πάσχα και επίσης να προσβλέπουν με ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Τα πιο σημαντικά