Για πορνεία διώκεται από την Εκκλησία ο παπάς που ζητά να παντρευτεί την έγκυο σύντροφό του

28 Ιανουαρίου, 20186:01 ΜΜ

Με την κατηγορία της πορνείας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του εκκλησιαστικού δικαίου (με την πνευματική έννοια του όρου), παραπέμπεται να «δικαστεί» από το Επισκοπικό Συμβούλιο ο ιερέας με τη Χάρλεϊ Γεώργιος Δεληκώστας, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έκανε αίτημα προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ώστε να του επιτραπεί να παντρευτεί για δεύτερη φορά, καθώς η σύντροφός του περιμένει το παιδί τους.

Ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος έχει ήδη τεθεί σε αργία, για αυτό απέχει από τα καθήκοντά του από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Κάτω Γατζέας.

Νέα έκκληση από τον 47χρονο ιερέα να του επιτραπεί να παντρευτεί δεύτερη φορά, καθώς η σύντροφός του περιμένει το παιδί τους

Ο 47χρονος ιερέας έχει κληθεί να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή, ο οποίος ορίστηκε να φέρει εις πέρας τις ανακρίσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εκκλησιαστική νομοθεσία.

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, η τοπική Εκκλησία κρατά χαμηλούς τόνους. Πηγές της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωναν ωστόσο ότι ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής «ποινής» στον ιερωμένο και ότι ορίστηκε εκκλησιαστικός ανακριτής, ο οποίος αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία θα κάνει την εισήγησή του στο Επισκοπικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου που θα λάβει και την οριστική απόφαση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο πατήρ Γεώργιος, προχθές μιλώντας στο STAR και στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», επανέλαβε την έκκλησή του προς την Τοπική Εκκλησία να του δοθεί δυνατότητα να παντρευτεί για δεύτερη φορά, ώστε «το παιδί του να γεννηθεί και να μεγαλώσει μέσα σε μία φυσιολογική οικογένεια με αγάπη και φροντίδα» όπως τόνισε.

Μιλώντας στο STAR, ο π. Γεώργιος Δεληκώστας επιβεβαίωσε ότι τέθηκε σε αργία και παραπέμπεται στον εκκλησιαστικό ανακριτή

Μιλώντας στο STAR, ο π. Γεώργιος Δεληκώστας επιβεβαίωσε ότι τέθηκε σε αργία και παραπέμπεται στον εκκλησιαστικό ανακριτή

«Ζήτησα από την τοπική μας Εκκλησία την άδεια να παντρευτώ για να νομιμοποιήσω τη σχέση μου με μία γυναίκα την οποία γνώρισα αφού η πρώην σύζυγός μου με εγκατέλειψε. Επιθυμώ να έχω μία φυσιολογική ζωή, μέσα από την ευλογία ενός γάμου και αυτό θα επαναλάβω, σε όλους τους τόνους και στον εκκλησιαστικό ανακριτή. Θέλω το παιδί που θα γεννηθεί να μην είναι εκτός οικογένειας αλλά να μεγαλώσει με αγάπη και στοργή με τους δύο γονείς του» επανέλαβε ο ιερέας με τη Χάρλεϊ.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο γνωστός Βολιώτης δικηγόρος κ. Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος του π. Γ. Δεληκώστα, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η υπόθεση του Βολιώτη ιερέα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή ώστε η Εκκλησία να εκσυγχρονιστεί, δίνοντας στους ιερείς μία δεύτερη ευκαιρία, όταν συντρέχει σοβαρός λόγος.

«Βρισκόμαστε στο 2018. Πρέπει η εκκλησία να εκσυγχρονιστεί. Στη συνείδηση του λαού, δεν σημαίνει ότι επειδή έναν ιερέα τον εγκατέλειψε η σύζυγός του και είναι σε νεαρή ηλικία, θα πρέπει τον υπόλοιπο βίο του να κάνει άλλες επιλογές που δεν θέλει. Εκφράζουμε την ευχή να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση, για να σηματοδοτήσει πλέον ότι η εκκλησία αντιμετωπίζει την αγάπη, σύμφωνα με τα όσα δίδαξε ο Χριστός για την αγάπη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θαν. Χαρμάνης στην ίδια εκπομπή.

Σύμφωνα πάντως με το εκκλησιαστικό δίκαιο, δεύτερος γάμος απαγορεύεται για τον ιερό κλήρο. Όπως εξάλλου αποκάλυψε ο κ. Θαν. Χαρμάνης στο STAR, η κατηγορία της πορνείας επισύρει ακόμη και αποσχηματοποίηση.

Πηγή: taxydromos

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News