Για ποιον λόγο πρέπει να σταματήσετε να κοιμάστε στην δεξιά πλευρά σας.

12 Ιουνίου, 2016 2:39 ΜΜ
More videos

Γνωρίζουμε όλοι, ότι ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την διατήρηση της καλής μας υγείας. Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουραστεί μετά από μια κουραστική μέρα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξασφαλίσουμε έναν καλό ύπνο, όπως το να κοιμόμαστε κάθε βράδυ την ίδια ώρα, να υπάρχει μια δροσερή θερμοκρασία στο δωμάτιό, που κοιμόμαστε και να σβήνουμε τελείως τα φώτα.

Ένας καλός βραδινός ύπνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την στάση του σώματός μας, όταν κοιμόμαστε. Η στάση του σώματός μας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας, ειδικά αν στηριζόμαστε στην μια πλευρά που είναι και η πιο επιζήμια.

Τα καλά νέα είναι, ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το σώμα μας να κινείται προς την σωστή πλευρά.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται στην δεξιά πλευρά, προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Μελέτες έχουν δείξει, πως ο ύπνος στην δεξιά πλευρά βοηθάει στην μεταφορά του γαστρικού οξέος του στομάχου προς τον οισοφάγο. Με τον καιρό, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου.

1

Η αλλαγή στην αριστερή πλευρά μπορεί να βελτιώσει την υγεία.

Η αριστερή πλευρά του σώματος θεωρείται η “κυρίαρχη αδύναμη πλευρά.” Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά βοηθάει τον οργανισμό στο φιλτράρισμα των τοξινών, του λεμφικού υγρού και των αποβλήτων. Αυτό γίνεται μέσω των λεμφαδένων και του θωρακικού πόρου.

2

Η διαδικασία της πέψης βελτιώνεται με τον ύπνο στην σωστή πλευρά.

Τα απόβλητα κινούνται από το παχύ έντερο στο κόλον, εξαιτίας της βαρύτητας, όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά.

(Οισοφάγος, Δεξιά Πλευρά, Στομάχι, Γαστρικό Οξύ, Αριστερή Πλευρά, Γαστρικό Οξύ)

3

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την μετακίνηση στην αριστερή πλευρά.

Οι γυναίκες που είναι έγκυος πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν πλευρά, αφού η αριστερή πλευρά παρέχει την δυνατότητα για την σωστή ροή του αίματος προς την καρδιά, τόσο για την μαμά όσο και για το μωρό. Επίσης, βοηθάει στην ανακούφιση της πίεσης από την πλάτη. Επίσης, αποτρέπει την μήτρα από το να πιέζει το συκώτι.

4

Αφήστε την σπονδυλική σας στήλη να κάνει ένα διάλειμμα.

Αν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά θα ανακουφίσει την σπονδυλική σας στήλη από την πίεση.

5

Κάντε το για χάρη του εγκεφάλου σας.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι η εναλλαγή πλευρών βοηθάει στην απομάκρυνση των χημικών αποβλήτων από τον εγκέφαλο. Εκεί πιστεύουν, ότι οφείλεται η συνήθεια κάποιων ζώων να κοιμούνται μόνο στην μια πλευρά.

6

Είναι μια αρχαία Ινδική πρακτική, που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν.

Η Αγιουρβέδα είναι μια από τις παλαιότερες ολιστικές τεχνικές στον κόσμο. Η σανσκριτική λέξη μεταφράζεται ως “γνώση της ζωής.” Η πρακτική αυτή πιστεύει, ότι όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά τα όργανα του σώματός μας επωφελούνται περισσότερο.

7

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις στάση ύπνου, όταν έχει συνηθίσει σε μια άλλη.

Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουμε να κοιμόμαστε στην άλλη πλευρά. Μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη σας, ώστε να μην γυρίσετε από την άλλη μεριά.

8

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: