Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
διάφοραΓια να γεμίσουν οι τσέπες σου με χρήματα: Βάλε έτσι αυτά τα...

Για να γεμίσουν οι τσέπες σου με χρήματα: Βάλε έτσι αυτά τα φυτά στο σπίτι & θα δεις την τύχη σου να αλλάζει

Τα φυτά συνδέονται άρρηκτα με την ωραία αύρα και σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τοποθετούνται συγκεκριμένα μέσα στον χώρο.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα φυτά σε έναν χώρο επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Διευκολύνουν την κυκλοφορία τόσο της δικής τους θετικής ενέργειας όσο και των άλλων «καλών» αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο.

Επίσης, τα φυτά λειτουργούν ως «φυσικό» αγχολυτικό, καθώς με τη βοήθειά τους ισχυροποιείται και εδραιώνεται η δύναμη του ξύλου. Ένα από τα πέντε θεμελιώδη στοιχεία του Φενγκ Σούι. Το μέρος που θα τα τοποθετήσεις, από την άλλη, παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Τα κατάλληλα σημεία θα βοηθήσουν τη ροή της ενέργειας Τσι (Qi) και μόλις αποκαλύφθηκαν από μια Φενγκ Σούι expert που μίλησε στο Real Simple.

«Μπορείς να εξισορροπήσεις πολλές ενέργειες που ρέουν μέσα στο σπίτι σου, τοποθετώντας φυτά εσωτερικού χώρου σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και όχι μόνο σε ένα», ανέφερε στην αρχή η Clara Leung.

Φενγκ Σούι: Οι καλύτερες και οι χειρότερες τοποθεσίες του σπιτιού για τα φυτά

Εάν το φυτό που αγόρασες ανήκει στην οικονομική κατηγορία των φυτών (για παράδειγμα η σανσεβιέρια είναι ένα οικονομικό φυτό), τοποθέτησέ το κοντά στην κύρια είσοδο για να αποτρέψεις την είσοδο κακής ενέργειας στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

Φενγκ Σούι

Αν θέλεις να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή, τοποθέτησε τη μονστέρα σου στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα, αλλά όχι πάνω από το κρεβάτι, στην περίπτωση που έχεις κάποιον χώρο εκεί και ακουμπάς τα πράγματά σου. «Μην τοποθετήσεις τίποτα πάνω στο κεφαλάρι. Έτσι θα ενισχύσεις τη γαλήνη και την ηρεμία», λέει η ειδικός του Φενγκ Σούι.

54 300x214 1

Η μονστέρα είναι ένα φυτό που δεν ταιριάζει στο μπάνιο. Σε γενικότερα πλαίσια, απόφυγε να τοποθετήσεις φυτά πάνω από την τουαλέτα«Η τοποθέτηση μιας ζάμιας πάνω από την τουαλέτα υποδηλώνει ότι τα χρήματά σου θα χαθούν», προσθέτει η Clara Leung.

Φενγκ Σούι

Τέλος, για να καταφέρει το φυτό σου να προσελκύσει τη θετική ενέργεια, μην τοποθετήσεις ποτέ τη γλάστρα απευθείας στο πάτωμα. «Αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος μεταξύ της γλάστρας και του δαπέδου, παρεμποδίζεται η ελεύθερη ροή του αέρα. Μια βάση στήριξης βοηθά τον αέρα να ρέει ανεμπόδιστα και κατ’ επέκταση τη θετική ενέργεια στον υπόλοιπο χώρο», συμβουλεύει η ίδια.

Τα πιο σημαντικά