Για κάθε Σάσα ένας Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

16 Δεκεμβρίου, 20217:24 ΜΜ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Σάσα Σταμάτη όταν, ενώ καθόταν αμέριμνη και περίμενε να ξεκινήσει μια παράσταση στο «Ακροπόλ», αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς μετά από παράκληση του ηθοποιού Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Λίγο αφότου η κ. Σταμάτη κάθισε μπροστά-μπροστά, μια ευγενής ταξιθέτρια της ψιθύρισε διακριτικά «ο κ. Χαραλαμπόπουλος μου είπε να σας πω ότι αν δεν φύγετε, ο ίδιος δεν θα παίξει απόψε». Διακριτικά έφυγε κι εκείνη.

Η κίνηση του προκάλεσε μεγάλο κύμα επιδοκιμασίας μετά την «εισβολή» της συγκεκριμένης τηλεπερσόνας στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου που μας γύρισε πίσω σε σκοτεινές εποχές. Και αν η είδηση πέρασε στα ψιλά από τα δελτία ειδήσεων για ευνόητους λόγους, ο καλλιτεχνικός κόσμος αποδοκίμασε έντονα αυτές τις πρακτικές σκοταδισμού. 

Ο αθόρυβος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ένας υπέροχος καλλιτέχνης και ένας εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος για όσους τον γνωρίζουν προσωπικά έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους και όσες πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν το θέατρο, την τέχνη, τις ζωές μας. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις τοποθετήσεις του. Όταν ξέσπασε ο σάλος με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από τον Ρινόκερο – ασχέτως αν οι περισσότεροι μπορεί να διαφωνούν με την απόφαση του – έκανε μία ψύχραιμη και κατατοπιστική τοποθέτηση. Με τη θέση του στάθηκε διακριτικά απέναντι στον κοινωνικό αυτοματισμό και το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης που χρησιμοποιείται στρατηγικά για να παγιώσει διαχωρισμούς και να απαλλάξει από τις ευθύνες τους υπεύθυνους. «Για μένα δεν είναι ο εμβολιασμένος απέναντι από τον ανεμβολίαστο, ούτε ο ανεμβολίαστος απέναντι στον εμβολιασμένο. Ίσως αυτό που μας έχει μπερδέψει οι υπερβολικές και ακραίες απόψεις είτε τον μεν, είτε τον δε. Και όλα αυτά μας έχουν κάνει ξαφνικά απέναντι ο ένας στον άλλο και θα έπρεπε να το σταματήσουμε αυτό», είχε πει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο ηθοποιός είχε τοποθετηθεί και για τον δήθεν επικοινωνιακό λάθος της Λίνας Μενδώνη στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη που βρέθηκε κατηγορούμενες και φυλακισμένος για πολύ σοβαρές υποθέσεις. «Eπικοινωνιακά πιο σωστό… Το μάσησα, το ΄φαγα…. Με εξαπάτησε με τη μαγειρική του Τέχνη», είχε γράψει με χιούμορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με μία άλλη υπέροχη πράξη, ο ηθοποιός πριν από λίγο καιρό μπήκε μέσα σε κάδο ανακύκλωσης για να σώσει ένα κουταβάκι  και δεν μπόρεσε παρά να αναρωτηθεί «πώς είναι δυνατόν κάποιος που μοιάζει με άνθρωπο, να πετάει μια ψυχούλα στα σκουπίδια».

Για κάθε Σάσα λοιπόν εμείς θέλουμε έναν Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Για να ξεχνάμε σε τι βόθρο ζούμε  και να θυμόμαστε ότι υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες και άνθρωποι.

Πηγή: koutipandoras.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News