Για εγκληματική οργάνωση ο Φουρθιώτης: Οι διάλογοι σοκ με τους δύο πιστολέρο: «Γιατί αργείς, Που είσαι;»

28 Απριλίου, 2021 5:35 ΜΜ
More videos

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος προσήχθη και τελικά συνελήφθη με την κατηγορία πως “έστησε” την επίθεση στο σπίτι του στην Εκάλη με καλάσνικοφ. Μαζί με τον παρουσιαστή, συνελήφθησαν και δύο Έλληνες ποινικοί, οι οποίοι φέρεται να είναι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του αλλά και της επίθεσης σε αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία.

Τα στοιχεία εις βάρος των 3 κατηγορούμενων που προκύπτουν από τις έρευνες των αρχών, είναι αποκαλυπτικά. Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να επικοινώνησε με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν την από επίθεση στο σπίτι του στην Εκάλη. “Γιατί αργείς; Που είσαι;”, φέρεται να ρώτησε ο τηλεπαρουσιαστής τον ένα εκ των δύο, χωρίς ωστόσο να έχει διασταυρωθεί, αν η συγκεκριμένη στιχομυθία αναφέρεται στην επίθεση ή σε κάποιο ραντεβού που είχαν προγραμματίσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι δύο πλευρές μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη, με τον παρουσιαστή να φέρεται να ρωτάει τους δράστες “τι έγινε;”… και να τους τονίζει πως “να ξέρετε, είμαι δίπλα σας”.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για το σκοτεινό ρόλο του Μένιου Φουρθιώτη συνεχίζεται, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν- σύμφωνα με την ΕΡΤ- ότι ο παρουσιαστής φαίρεται να συμφώνησε και να έδωσε στους άλλου δύο συλληφθέντες της υπόθεσης το ποσό των 40.000 ευρώ για την επίθεση στο σπίτι του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο πιστολέρο φέρεται να έχουν ομολογήσει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους είχε βάλει να πυροβολήσουν στο σπίτι του, τάζοντάς τους 20.000 ευρώ στον καθένα. Σε έρευνες στο σπίτι των δύο Ελλήνων ποινικών, βρέθηκαν συνολικά 31.000 ευρώ σε μετρητα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη, έγινε γιατί μετά τους πυροβολισμούς δεν είχε επανέρθει η αστυνομική φρουρά που είχε αιτηθεί και η οποία εν τέλει απορρίφθηκε και από το ΣτΕ, όπου είχε προσφύγει ο παρουσιαστής.

Τον Μένιο Φουρθιώτη βαραίνουν με βάση τη σχηματισθείσα από την ΕΛΑΣ δικογραφία, κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για σύσταση εγκληματικής ομάδας. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχει επιβεβαιωθεί το ένα μέρος των καταγγελιών του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος υποσττήριξε πως παρουσιαστής είχε σκηνοθετήσει την επίθεση στο σπίτι, ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί και η καταγγελία του δημοσιογράφου, ότι Μένιος Φουρθιώτης σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του και σε βάρος ενός άλλου δημοσιογράφου.