Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να τσακώνεστε, όταν είστε θυμωμένοι

10 Οκτωβρίου, 20165:29 ΜΜ
More videos

Όλοι ξέρουμε, ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεκινάμε έναν καυγά, όταν είμαστε θυμωμένοι. Κάποιες φορές, όμως, χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας κατά την διάρκεια έντονων συζητήσεων και δεν μπορούμε να σταματήσουμε, μέχρι να είναι πολύ αργά.

Δείτε παρακάτω, γιατί δεν πρέπει ποτέ να τσακώνεστε, όταν είστε θυμωμένοι.

1.Πιστεύετε, ότι όλοι είναι εναντίον σας.

1

 © 20th Century Fox

Όταν ένας άνθρωπος είναι θυμωμένος, χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων του, λόγω των εσωτερικών διεργασιών του εγκεφάλου. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι όταν έχουμε άσχημη διάθεση, εκλαμβάνουμε κάθε λέξη ή χειρονομία του συνομιλητή μας ως προσβολή.

2.Εκνευρίζετε ασυναίσθητα τον συνομιλητή σας.

2

  © Castle Rock Entertainment

Κατά την διάρκεια πολυάριθμων μελετών, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, ότι όταν ένας άνθρωπος νιώθει εκνευρισμένος αυτό το συναίσθημα μεταφέρεται στον συνομιλητή του. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα μπορέσετε την λύσετε την διαφωνία, όσο είστε ακόμα θυμωμένοι.

3.Δεν θα μπορέσετε να ακούσετε τον συνομιλητή σας.

3

  © 20th Century Fox

Ο θυμός αμβλύνει την ικανότητά μας να σκεφτούμε λογικά. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να σκεφτούμε αμερόληπτα κατά την διάρκεια ενός τσακωμού, καθώς διακρίνουμε μόνο τα κακά χαρακτηριστικά του συνομιλητή μας. Αν, όμως, διακρίνουμε τα καλά χαρακτηριστικά του, θα πιστέψουμε, ότι το πρόβλημα δεν είναι και τόσο σοβαρό και θα μπορέσουμε να το λύσουμε πιο απλά και αποτελεσματικά.

Πηγή: psychologytoday.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News